dissabte, 4 de març del 2017

Dia ventós a la Facu


Aquesta nit ha plogut força i al matí feia un vent molt fort que gairebé ens ha fet deixar l'escalada per un altre dia. Però el meu fanatisme ha aconseguit convèncer el Ramon i ens n'hem anat a la Facu. I és que avui tocava cremar tensions acumulades durant la setmana, especialment divendres...

Hem anat cap a la part esquerra, a les vies que hi ha a l'esquerra de La Bomba, al desplom vermell característic. Aquí hem començat per una senzilleta, guiats per l'app Climb Around: Double-R V+. Una vieta maca, amb quatre xapes per terreny vertical on cal anar mirant una mica aquí i allà. Després, un parell de ressaltillos fins la R. Bona i llargueta que serveix per escalfar, sinó dieu-li al Ramon, que ha quedat ben infladet i és que era la primera del dia, l'ha fet de primer i, a sobre, té un tram mantingudet.Molt bona!

A Double-R.

Després volíem fer un V+ que queda a la dreta, però com que no sé comptar bé -o tinc la vista atrofiada- hem acabat posant-nos a Rakel 6a. Escalada còmode i agraïda fins al sostret. Després cal cercar la bona fissura de l'esquerra del bloc i anar pujant, peus inclosos. Després de xapar la de sobre el sostre toca moure's un xic a la dreta i anar fent fins dalt. Una bona via també per a la col·lecció del Ramon, que no s'ha despentinat de primer.

 A sobre el sostre de Rakel.

Baixant de l'anterior he posat cintes a Masan i Masan (6b), pensant que era la Rakel! Després ja he comptat les vies i m'he adonat de l'error, però les cintes ja hi eren, així que ens hi hem posat i ha sortit prou bé. Anar fent fins a la zona desplomada. Per xapar la primera de la zona difícil jo m'he petat fent-ho d'un cantet xic però hi ha una bona bústia a la seva dreta. Aquí s'hi poden ajuntar les dues mans i fer una remada a una altra bona bústia més a la dreta i es pot reposar còmodament sota el sostre. Per sortir-ne cal controlar uns peus xics però bons a l'esquerra i fer una bona remada d'una bona presa d'esquerres i creuar a buscar una llastreta d'una falange. Tibar d'aquí i s'agafa bon canto i es poden pujar peus prou bé. Queda un altre passet fi, però suau abans d'arribar a la R.


Encarant les primeres dificultats de Masan i Masan.

Després d'aquesta, hem fet la que havia de ser la segona del dia, Los tres magníficos (V+). La dificultat també està a la zona desplomadeta, però hi ha molt bon canto. Això sí, cal buscar la millor manera de tibar-li sense cansar-se massa. El Ramon també l'ha fet de primer i ben content.

Tibant-li a Los Tres Magníficos.

Per acabar la sessió, hem fet la GEAM 2012 (6b). Maca, d'anar mirant aquí i allà fins a la zona desplomada, amb moviments elegants. La zona desplomada surt prou bé un xic per l'esquerra de les xapes: forat invertit de dreta, bon canto a l'esquerra, remada i agafar un bidit fondíssim d'on es xapa i es surt sense massa dificultats. M'ha semblat senzilleta pel grau proposat, però al Ramon li ha costat de segon. Per tant, està clar que això va a gustos...


Mirant com encarar el tomàquet de GEAM 2012...

...i el Ramon, resolent!

I aquí hem plegat trastos, contents d'haver aprofitat ben bé un matí que pintava desastrós! He tingut molt bones sensacions i el company també. Vol dir que anem bé!