dimecres, 21 de febrer del 2018

Penya del Moro - Tirolina


Avui he anat amb la Rosa a explorar la Penya del Moro, on l'altre dia hi vam treure el nas tot caminant. Curiosament el google maps ens suggereix arribar-hi (41.350861, 1.941917) des de Vallirana, perquè la ruta per Begues sembla ser força més llarga. Total, que ho hem provat. A Vallirana hem anat urbanització amunt fins posar-nos en una pista no massa bona que ens ha menat al pàrking. De tornada, hem provat per Begues i la veritat és que la pista és molt millor. Per tant, ojo al dato que diuen!

A Manresa feia un dia esplendorós però quan ens hem anat acostant al litoral s'ha anat tapant. Jo que em pensava estar com un torronet... Gràcies a la informació de la gent d'Escalada Torrelles, no ens ha costat gens localitzar-ho tot. Molt agraïts per tota la feina feta!

He anat fent una ullada als sectorets i decideixo anar a sota d'on vam dinar diumenge, al sector Tirolina. Aquí començo per la Tirolina i faig el combo amb la 689 (6a). Inici plaquero xulo, un tram més suau fins trobar la tirolina que se'n va a l'esquerra, i un tram més vertical per enllaçar amb la 689 i una arribada a la R amb bons cantos. Una via llarga i guapa on cal portar un munt de cintes, com gairebé a totes les d'aquí (jo en portava 16 i no me n'han sobrat)!

 Iniciant l'activitat, a Tirolina.

Baixo i em poso a la 689 (6a) del mateix estil. L'entrada és bloquera, un xic per l'esquerra. Després és de l'estil de l'anterior però amb la zona tranquil·la una mica més dura. Molt bona també.

  Calma després de l'inici bloquero de 689.

Després faig Els CO (6a/6a+). Baixant de la 689 hi he posat un parell o tres de cintes, les que m'han anat bé. Quan he tocat terra però ens hem adonat que començava a ploure. Per tant, toca afanyar-se! De fet, en poqueta estona ha remullat el suficient com perquè a alguns passos els peus no donessin prou confiança... Per sort, a la zona de dalt és vertical i, fins i tot, desploma, així que no s'ha mullat. No recordo gran cosa perquè he pujat fletxat pensant que tocaria plegar trastos ràpidament, però quan he arribat a dalt ha parat i quan tornava a ser al peu... ha sortit el sol! Una altra via recomanable!

  A la reunió de Els CO, ja sense pluja.

Després m'he posat a la de la seva dreta, El Cirerer (6a). Placa bona, un xic tombada al principi i vertical o més en algun punt de dalt. Com a les altres, toca moure's una mica, cercant la millor forma de no haver de tibar més del compte i van sortint cantos. Es podria arribar a dalt, fins al mirador on vam estar dinant! Genial també!

  Primer tram de El Cirerer.

I, per acabar, la PHP, que va a la dreta de l'anterior i comença uns metres més amunt. Aquesta és diferent, amb unes primeres xapes atlètiques de veritat, on s'ha de tibar fortet. Per mi, 6a+. Alguns parabolts fan de mal xapar i té un recorregut un xic estrany. Té alguns moviments ben guapos però. La reunió és de dos maillons a la mateixa alçada cosa que no m'ha agradat massa.

  Acabant PHP.

Després d'això hem enfilat el camí de tornada, aquesta vegada cap a Begues i Vilafranca. I hem aprofitat per dinar a Maians, el que ha acabat d'arrodonir el dia. Penso que hi faré alguna altra visita, perquè m'ha agradat el lloc. Les vies estan ben equipades (amb restes de vies antigues) i són llargues de veritat. Avui gairebé he fet 150 metres d'escalada de plaer! Suposo que als altres sectorets les vies seran un xic més curtes, però es veien prou guapes.

2 comentaris:

Autor ha dit...

Molt bones vies a la Penya del Moro! I la roca és genial, de moment.
Salut!

Petrus ha dit...

I tant! M'ha encantat! Per cert, pots habilitar-me també l'adreça surgrimpi@gmail.com?