divendres, 1 de maig del 2009

Les Bulloses


Avui hem anat a les Bulloses per caminar un xic i explorar alguna zona d'escalada que havia ullat per internet. Com que ahir va nevar un munt els voltants del llac tenien un aspecte hivernal. Al llac hi bufava un ventet prou molest i barrufava.

Sol, vent i barrufa al llac.

Paisatge hivernal l'1 de Maig...

Per tant, hem canviat els plans inicials de fer una volteta al llac i hem decidit anar baixant. Jo volia buscar una zona d'escalada anomenada "Pla dels Avellaners" però no l'he trobat pas. Hem dinat i hem anat avall cap a una franja rocosa que es veia... i hem anat a parar a la zona de "Les Bulloses", també anomenada "Escola Militar o quelcom similar". Està als voltants del Km. 5: quan el riu a l'esquerra comença a fer meandres i hi ha una zona de picnic, ja podem aparcar: la franja rocosa a la dreta és evident.

Es tracta d'una zoneta amb una vintena de vies entre IV i 6c. Per tant, és ideal per a iniciació o escalada familiar que és el que tocava avui. Les vies més senzilles són a l'esquerra, que és cap on hem anat. En primer lloc he fet una via de IV que té algun pas llarg i atlètic, com correspon al granit!

Fent la primera via

La Clàudia, estirant-se de valent.

La Mònica, tibant-li.

Després de que passés tothom unes quantes vegades, he muntat una via que quedava a l'esquerra, amb un pas més complicat per entrar a la reunió (V). La Clàudia s'hi ha posat, i l'ha fet sense gaires problemes!

Encarant l'entrada a la reunió de la segona via.

La Clàudia, triomfant!

Després d'això ja ens n'hem anat perquè entre una cosa i l'altra hem passat la tarda aquí. És una zoneta molt guapa, orientada cap a SW i genial per passar una estona divertida. Qui vulgui grau, que busqui en un altre lloc! L'equipament és a base de químics i bones reunions. Recomanable!