diumenge, 2 de març del 2008

Sant Martí Sarroca

Avui hem fet una altra sortida de muntanya amb nens: el camí equipat de Sant Martí Sarroca. Aquesta vegada l'itinerari era una mica més exigent que altres passejades que s'han fet darrerament. Això i el fet de que es demani als participants estar federats ha propiciat que al final hem acabat sent quatre adults i quatre nens. La resta de la troupe han anat a fer una passejada amb visita a les bodegues Torres inclosa (crec).

Es tracta d'un itinerari circular amb punt de partida i arribada a prop del castell de Sant Martí Sarroca:

El Castell, vist des d'un pont de roca

La ruta transcorre inicialment per una pista que s'enlaira sobre el congost de les valls. Aquesta s'abandona per un trencall que surt de baixada a mà esquerra (marques grogues). De tant en tant es troba alguna corda que ajuda a superar els trams més drets tot i que no és imprescindible el seu ús llevat que trobem el terreny moll.

El camí ressegueix per baix uns cingles calcaris molt erosionats amb abundants balmats i formacions curioses:

L'itinerari segueix el peu de cingles calcaris erosionats

La canalla en una balma

Per la mateixa zona hi discorre una via ferrada que sembla prou exigent i interessant malgrat consistir essencialment en un flanqueig horitzontal tipus baumes corcades. Atrevits com són, la canalla ha tastat la sensació que suposo enfilar-se per una ferrada:

Uns passos per la via ferrada

La ressenya d'aquesta ferrada, extreta d'aquí:

Ressenya de la via ferrada de Sant Martí Sarroca

Finalment, cal dir que a la zona hi he vist algunes vies d'escalada i alguna zona amb potencial per obrir-hi alguna via. Per exemple, al costat del riu hi ha aquest sectoret amb mitja dotzena de vies que semblen entre V+ i 6x.

Un sectoret amb mitja dotzena de vies

No he trobat cap informació sobre aquestes vies enlloc. Algú en sap alguna cosa?

2 comentaris:

Sephiroth ha dit...

Aquest cap de setmana vaig anar a fer la ferrata (molt xula per cert) y vaig pensar el mateix que tu. Quina llastima que no estigués equipat perque sortirien vies maques....

Petrus ha dit...

Sembla doncs que es confirma el potencial... A veure si algú s'anima!