diumenge, 19 de febrer del 2012

Alkaid al Cap del Ras


Havíem quedat per fer alguna via amb en Pep Ll. i en Màrius i ens hem plantat a Àger, amb l'objectiu d'atacar la Alkaid, que encara els faltava a la col·lecció. Com que jo només n'he fet un parell, la idea m'ha semblat fenomenal!

Ens posem camí cap a peu de via i en Pep s'adona que té la corda al cotxe... res que no pugui resoldre un parell de cames! Mentrestant, anem buscant l'inici de via, tasca més senzilla perquè en Màrius havia baixat de la via una vegada que només anaven amb cintes.

Comença en Màrius amb el primer llarg: A0, un tram en lliure fàcil, A0 i novament lliure quan se'n tenen ganes. La nota curiosa la marca el primer pas, amb una xapa alta (res que no resolgui un escalador d'envergadura). També és digne de mencionar el segon pitó, invertit, del qual es tiba sense manies... En aquest llarg ha quedat clar que l'artifo també et pot deixar baldat...

En Màrius als primers metres de via...

... i aquí al darrer tram abans de la R1.

El segon llarg també va a càrrec d'en Màrius. Surt per la dreta i retorna, amb un passet curiós, a la vertical de la R1 per sota d'un sostret on cal posar alguna cosa (alien vermell). Superat el sostret sols queda un llarg flanqueig on hem trobat un pitó. El llarg no és complicat, però cal portar alguna cosa i posar-la!

En Pep i jo mateix al segon llarg.

Ataco el tercer llarg, que comença amb una sortida de reunió desplomadeta i on cal tibar-li. Van sortint cantos, encara que no tots tan bons com es podria esperar. És qüestió d'anar aguantant fins superar una darrera panxeta que mena a un terreny suau fins la R. Ha sortit tot net, però amb els braços infladets. De fet, tot i que és el tercer llarg, m'ha agafat fred!

En Pep a la tercera tirada.

En Màrius, sortint de les dificultats del tercer llarg.

La quarta tirada (hi ha qui l'empalma amb l'anterior) comença suaveta, però sense res fins a un burí que queda força amunt. Poso un alien groc entremig, no fos cas... Aviat s'agafa la llastra, on es va pujant en bavaresa sense massa dificultats fins situar-se al damunt. Aquí hi ha uns passos de finura on cal mirar-s'ho i s'arriba a la reunió sense més dificultats.

Bavaresa esplèndida al quart llarg.

En Pep també m'ha cedit l'honor de fer el cinquè llarg. Comença en adherència arrampada i es va posant vertical. Hi ha un tram ben compacte on cal mirar-s'ho d'allò més bé, però es va fent: confiança en la goma cuita i amunt! Superat un ressalt estem en terreny arrampat fins a una reunió opcional. Se'n surt recte amunt, anant a buscar una xapa per terreny vertical i ben aviat s'arrampa fins trobar una reunió a la feixa.

Embut de finura a la darrera tirada.

A partir d'aquí hem seguit la feixa cap a l'est. Cal estar atent a no passar-se de llarg unes fites que indiquen una baixada a una feixeta inferior i anar fent fins ajuntar-se amb el camí que ve del cim. Una bona passejada, amb pati en alguns punts.

La via m'ha semblat ben bona i variada: Artifo al primer llarg, terreny per equipar al segon, placa de franges de pila al tercer, bavaresa i finura al quart, slap al cinquè... què més es pot demanar? L'equipament és majoritàriament de burins, però en bon estat. L'única pega és que no arriba a dalt, però això es pot resoldre fàcilment continuant per alguna altra.

1 comentari:

Joan Baraldes ha dit...

Hola,
Jo he fet aquesta via dues vegades i és d'aquelles que recomanes a la gent. La segona vegada que la vaig fer, baixava tanta aigua per la 1a tirada que un cop fets els primers metres vaig baixar ben moll i varem entrar a la via per una tirada molt maca que hi ha a la seva dreta.

Salut i a tibar