dimecres, 29 de febrer del 2012

Codolosa


Avui hem anat a la paret de la Codolosa amb en Pep P. Hem començat a ran de boira en un dia radiant i hem acabat acumulant 10 llargs que ens han deixat ben satisfets.

Hem començat per l'Avi Trepador, segurament la més clàssica del sector. Comença en Pep, seguint una primera tirada que va fent ressalts. El segon llarg és més plaquero i vertical, però sempre amb bona presa. Va un xic per la dreta on, a més de les xapes, hi ha alguns claus vells que finalment no he xapat. El tercer també és plaquero i guapo. D'aquí hem rapelat fins la R2 i des d'allà a baix.

Escapant de la boira a l'Avi Trepador.

A continuació hem atacat la Full Equip. Em toca començar i gaudeixo del primer llarg amb resaltillos. Però la tirada guapa és la segona, amb un inici lleugerament desplomat on cal fer un parell de tibades guapes. Després el terreny s'ajeu un xic per redreçar-se quan encara el mur final (aquesta via sols té dues tirades). Rapelem passant per La Tribu i aprofitem per deixar cintes posades a les primeres xapes de la segona tirada, on es talla el bacallà.

Al segon llarg de Full Equip.

Tornem a ser al peu de via i agafem les bambes perquè tenim intenció de continuar fins dalt. Com que tinc ganes de provar la segona tirada, li cedeixo la primera a en Pep. Resulta un primer llarg ben guapo i variat, amb algun mur prou interessant! Em poso al segon llarg. Comença ben desplomat i cal agafar una bústia un xic roma amb l'esquerra. Després és qüestió d'anar pujant un xic fins agafar una llastra/regleta molt bona des d'on es xapa la segona. Després toca una bústia dolenta amb esquerra i pillar un bon bidit de dreta a la mateixa alçada. Anar a buscar un pla bo per l'esquerra i una franja horitzontal per la dreta. Xapar la tercera i ja està tot salvat. Sort que m'ho he mirat un xic mentre hi baixàvem! La resta és qüestió d'anar negociant, sense massa dificultats. Al tercer llarg també s'hi ha de tibar, però no tant: l'inici és sobre terreny molt vertical amb presa raonable que desapareix momentàneament entre la primera i la segona xapa. A partir d'aquí, anar fent fins la R. Segueixo jo un tros amunt fins que estic prou còmode per recuperar el company i ens plantem al peu del Balcó de la Codolosa.

Sortint de les dificultats a La Tribu.

La via té dos llargs. El primer d'ells té el primer tram força interessant, llàstima que es fa curt. Després és una passejada fins al peu del segon llarg. Aquí hi ha tres vies. En Pep ja havia fet la de l'esquerra i em poso a la del mig. Xapo la segona i m'ho miro i remiro... i em penjo. Hi torno, tastant diversos forats, però no n'he trobat cap de bo que em permetés xapar la tercera... Tenim el temps just, aixì que baixo i tiro per la de la dreta, que és pròpiament el Balcó de la Codolosa. Es va fent bé fins la segona xapa. Allà sembla que hi ha un bon forat, però no hi ha res bo! Doncs Ae al canto per xapar l'altra! A partir d'aquí, anar fent. En Pep també s'hi ha barallat, però no ha acabat de treure el pas... Serà que no el regalen!

En Pep al primer llarg del Balcó de la Codolosa.

Des de la reunió cimera pràcticament estem a tocar de la drecera de Fra Garí, per on baixem. Anem a buscar les motxilles a peu de paret i cap al cotxe! Una bona colla de metres en poca estona, i sembla que hem fet les més guapes de la zona.