diumenge, 12 de febrer del 2012

La Facu, vies noves


Avui hem sortit amb en Ramon, buscant un lloc assoleiat on ell pugués refer-se dels mals causats per virus i bacteris variats. Hem pensat que la Facu podia ser un bon lloc, i l'hem encertat de ple: Sol a dojo i, a sobre, amb poca gent!

En Pep m'havia parlat que aquí s'han estat obrint vies noves a l'esquerra i la dreta de les que hi havien a la part esquerra. Així que hem anat cap aquesta banda i ens hem posat a les vies noves de la dreta. Hem anat completament a vista, perquè no he trobat pas cap ressenya -sembla que es comenta que ha de sortir una guia...

Hem començat per la via de la foto (n'hi diré via #1)...

La via que hem triat per iniciar el treball.

... que probablement sigui la més senzilla de la zona. Bonica i força llarga, no té especials dificultats. Després d'aquesta, en Ramon ha triat la de la seva esquerra (#2). Aquesta és més difícil, amb uns trams força finets i algun lloc on la roca encara té un xic de molseta/polseta.

A continació ens hem posat a la via de la dreta de la #1, que a la part superior passa per la dreta d'un gendarme (#3). Bonica, amb algun tram terrós que està a l'espera d'una bona pluja que faci neteja.

Als darrers metres de la via #3.

El mateix passa amb la de la seva dreta, la següent que hem fet (#4),que supera un petit desplom a la part final.

En Ramon, atacant el tram més exigent.

La via que queda a la seva dreta (#5) és la més exigent de les que hem fet avui: l'inici és d'anar fent fins a la part desplomada, on cal anar a buscar una punxa invertida i tirar amunt amb moviments atlètics i bon canto.

Al crux de la via #5.

Per acabar (#6), encara m'he posat a la via de l'esquerra de la #2. Aquesta és suaveta i agradable.

En conjunt, han caigut 6 vietes la mar de guapes. Estan acabades d'obrir i això fa que en algun lloc calgui esperar el pas d'escaladors per acabar de fer neteja d'alguna llastreta i canto inestable. També trobem força terra en alguns trams, però les vies són ben bones i amb equipament prou generós. El peu de via també està molt ben treballat: s'ha de felicitar els equipadors per tot el conjunt! Les dificultats són força assequibles. Relativament (per no ferir ningú): #1 < #6 < #3~#4 < #2 < #5.