dissabte, 7 de juny del 2008

Tuaregs


Avui hem sortit amb en Xevi, amb qui feia un munt d'anys que no anàvem junts a escalar. Hem decidit anar cap a Collbató: una parada curta al bar a veure si hi ha alguna piada nova -en Xevi ja n'ha fet un munt per la zona- i decidim anar a fer la Tuaregs a la Roca de la Palleta. Per mi, una via que ja tenia a la llista de fa temps i per ell una repetició agradable.

L'aproximació és bastant tortuosa i ens deixa a peu de via ben acalorats. La paret es veu eixuta tot i que al primer llarg hi ha algunes taques d'aigua.

Comença en Xevi per fer els llargs que li faltaven a la col·lecció i s'ha d'enfrontar a la mullena que hi ha en un tram de la paret. Els primers passos (6a) són els més exigents. Més amunt la roca es torna un festival pornogràfic.

En Xevi al primer llarg. Mullena als volts de la segona xapa...

El segon llarg és un xic més senzill (V+) que el primer i les assegurances allarguen més. La roca segueix la tònica anterior...

I aquí, arribant a la R2

A la tercera tirada (V-) encara hi trobem menys assegurances. De fet, després de la primera xapa no trobem el suposat segon pont de roca ni el pitó que a posteriori veig que marquen la ressenya... Veient el que ha passat després, no és descartable que sigui un problema de vista.

El darrer llarg (6a+) em toca a mi: uns primers passos durillos fins xapar la segona assegurança. Després canto abundant i terreny més arrampat. Aquí em salto els dos darrers parabolts (aquesta vista...) i he de llaçar una savina per protegir els darrers passos en terreny un xic insegur.

Els darrers metres de la via. S'observa un parabolt ignorat a l'esquerra de la foto...

Es tracta d'una via altament recomanable -i avui érem els únics! El descens l'hem fet en dos ràpels, el darrer de 60m justos.

Tornant, el Xevi m'ha mostrat la zona de The Mama's and the Papa's. Hem estat a la zona B i hem fet una via (#5 V+) que va fins dalt. Ben assegurada, amb bona roca, però de dificultat molt discontinua: ressalt, rampa, ressalt, rampa, ressalt. Malgrat això, és una zona que caldrà recordar per fer-hi les escapades pertinents.

Sector B de The Mama's and the Papa's

3 comentaris:

Pietro ha dit...

A veure, una pregunta (espero que no t'ho prenguis malament, simplement t'ho pregunto perquè tinc dubtes): tan a la ressenya que ens has lincat tu com a la guia posa que aquesta paret té restriccions per nidificació d'aus de Gener a Juny. Jo interpreto que ambdós inclosos, no seria així?Potser per això estaveu sols! Els meus dubtes venen perquè a d'altres zones les prohibicions es van aixecar el passat 31 de Maig, però crec que la Palleta no es pot fer fins l'1 de Juliol.

Petrus ha dit...

Les restriccions aquí també estan aixecades (el cartell que hi ha a l'aproximació així ho indica).

Pietro ha dit...

Ok, dubte resolt ;)