dimecres, 30 de desembre del 2009

Torrelletes


Aquest matí en Pep m'ha portat a escalar a la zona de torrelletes, una altra de les que jo encara no havia visitat mai. Malgrat que anàvem un xic justos de temps, hem tingut temps de fer unes quantes vies.

Per arribar-hi, entrem a Torrelletes venint de la nacional i, a una plaça-rotonda que hi ha, trenquem a mà dreta. El carrer asfaltat acaba en un petit aixamplament on hi caben uns quants cotxes. Nosaltres hem aparcat aquí tot i que es pot provar sort més endavant. Avui erem sols, el que vol dir que la sort ens hagués somrigut...

Durant l'aproximació ja hem vist que segurament a la nit havia remullat perquè les roques es veien bastant humides, a l'igual que la vegetació. Confiem en que la paret s'hagi pogut eixugar amb el solet que està fent... i així és -parcialment.

Hem començat per la Pica'm l'Ullet (V), que té alguns passets ben curiosos malgrat el grau. Després hem fet El Trencall (V), amb la mateixa tònica que l'anterior. A continuació, hem atacat la Reventa Calderes (6a+), que té una entrada bloquera (i avui un xic humida) bastant més difícil que aquest grau i amb els dos primers xapatges -especialment el primer- compromesos. L'he trobat molt dura!

En Pep a Pica'm l'Ullet.

En Pep a Reventa Calderes.

A continuació hem anat a la banda de la dreta, on hem fet la Rucasana (V+) que ha resultat bastant disfrutona. Per acabar, encara hem atacat El Foradet (6a+) que també ha sortit -gràcies a haver vist la seqüència i bufant de valent, aixó sí!

Jo mateix a Rucasana.

Jo mateix a El Foradet.

I el matí no ha donat més de sí. Caldrà tornar-hi algun dia amb la roca ben seca per gaudir de la suposada adherència de la roca.