diumenge, 27 de juliol del 2008

Rasos de Peguera: Les Agulles


Després de l'activitat d'ahir avui tocava roca. Prop del refugi dels Rasos hi quedava el sector de les agulles sense cap visita per part meva. Per tant, ens hi hem acostat. L'aproximació no és evident i, com és conegut, mal descrita a la guia. Seguint el camí que ens portaria al Rusc hem d'estar a l'aguait en un revolt a l'esquerra: a la dreta surt un caminet que, després de baixar uns dos metres, segueix gairebé horitzontal fins a un mirador entre dues roques. Cal descendir a la dreta abans d'arribar a aquest mirador.

Hem començat per la Desesperances. Les dues primeres xapes són molt tècniques, amb poca presa. La resta, és qüestió d'anar fent: van sortir els cantets justos al moment just. La via fa una bona llargada, que deixa amb bon gust de boca. El grau oficial és V+, clarament apretat.

Desesperances

Després hem fet Oju la laja. També ha sortit en rotpunkt a vista però havent de lluitar. Especialment els primer metres són durs, durs. I la resta, no és pas regalada! Oficialment, 6a però també aplica el comentari anterior.

En Ramon a Oju la laja
Vida social al camp base: consultant la guia, collint madalenes ...

Farts d'estar asseguts a l'arbre -i, entre nosaltres, sense valor per provar el 6a+ que quedava a l'esquerra a la vista del pa que s'hi dóna- hem anat a visitar la zona inferior.

Hi destaca una agulla ben estètica amb dues vies amb pinta de ser força dures. I a la dreta de tot, malgrat que ja se'ns acabava el temps -coses nostres- m'he enamorat de la via L'Enric te la recomana (6b+) i no me n'he pogut estar de provar-la. L'entrada és una successió de bons cantos amb assegurances bastant allunyades. De mica en mica el canto comença a escassejar fins a un pas llarg on cal anar a caçar una bústia que no he vist. Repòs i després de localitzar la bústia arribo al següent químic. Aquí ja no ho he vist clar: sembla que per anar al darrer químic la cosa està fotuda, especialment de peus. Com que no tenim temps per provatures em despenjo i cap a casa... Un altre dia serà.

Jo mateix a la part agraida de l'Enric de la recomana

Ha estat una bona cura d'humilitat -perquè no crec pas que l'activitat d'ahir justifiqui els patiments d'avui!

2 comentaris:

K. ha dit...

No es fácil la escalada en Agulles, no...

Petrus ha dit...

Efectivamente!! :)