diumenge, 11 de novembre del 2012

Malanyeu. Stoc de Coc


Al matí ens trobem amb en Mario i en Pep i rumiem on anar. La meteo no pinta massa bé, però acabem decidint anar a Malanyeu. Quan divisem el poble, ens sembla veure un munt de cotxes aparcats... I dos segons després, cua a la carretera abans d'entrar al poble! Resulta que avui es fa una cursa d'orientació a Malanyeu, ni més ni menys que el Campionat de Catalunya per relleus!

Aparquem, doncs, on podem, i ens acostem a la paret. Els companys ja n'han fet un munt i em regalen fer la Stoc de Coc (6b), la via de Malanyeu.

Tan o més important que la via: l'entorn!

Comença en Mario amb una tirada típica de Malanyeu: foradets i anar fent:

 En Mario, atacant el primer llarg.

Els companys em cedeixen el segon llarg (V+, 50m): una meravella! Continuïtat pura i dura, amb algun pas un xic més delicat que els altres. Normalment, es troben bons peus excepte algun tram en adherència: això és un xic més problemàtic perquè avui he estrenat soles als gats... Però no hi ha cap ensurt. I de mans, cal anar aprofitant amb imaginació els forats que van sortint.

En Pep, des de la R2...

 
... seguit d'en Mario.

Arribats a la feixeta de sobre la R2, decidim sortir per la via original: ja que la faig, tant per tant que sigui ben feta! Així que en Pep ataca el tercer llarg (6b). Els primers passos són prou fins. Després un tram amb algun canto raonable i després placa durilla de veritat: forats petits, com els del segon llarg, però en versió monodit, dels que s'ha de tibar en alguns llocs i confiança en els peus. Precisament d'això darrer avui n'he anat escàs i en algun lloc m'ha relliscat un peu, però sense conseqüències: ha sortit! Una tirada molt i molt bona, que acaba en una reunió sobre un arbre.

En Pep, resolent el tercer llarg amb autoritat.

Negociant l'entrada a la R3.

En Mario als darrers metres del tercer llarg.

Faig el darrer llarg. Aquest comença un xic per la dreta on la fissura ofereix alguna possibilitat per arribar al primer bolt que està força amunt. A partir d'aquí, un tram força dur on cal apretar-li de valent fins arribar a una xapa a sobre l'esperó. A partir d'aquí, bon canto fins la R. Els passos d'aquest llarg ens han semblat força durs! No és tan continu com el tercer, però hi ha algun pas aïllat igual de dur. Vaja, que no és IV com marca la ressenya del llibre.

El darrer llarg: Una apretada...

... fins aquí.

La baixada, caminant com ha de ser: per gaudir del camí i per recollir els regals del bosc, que n'hi havia alguns... fins que la pluja ens ha fet fora!

I tanco aquesta entrada amb un record del paisatge que ens ha acompanyat:

Senzillament, impressionant!

2 comentaris:

Joan Baraldes ha dit...

Hola Pep,

Jo aquesta la vaig fer per primera vegada amb el Pep Pla fa molts anys i llavors també ens va fa sortir per la 3a. tirada original ( fina i difícil) les altres vegades hem sortit per la monges mascles que és més humana i assequible.

Salut i a tibar

Petrus ha dit...

Ep, Joan

Aquesta vegada he estat jo qui ha demanat sortir per la via original, jeje. I no m'ha defraudat pas!!

A tibar-li!

Pere