dimarts, 13 de novembre del 2012

Can Jorba


Sortida llampec, que les tardes són curtes. Avui, cap a Can Jorba.

Anem per Collbató i ens trobem amb la sorpresa que algun descerebrat ha posat al mig del camí una barrera de les que solen tancar els filats electrificats dels ramats (empenyent amb el cotxe es passa) més un un cartell prohibint la circulació! Representa que no es pot circular per la pista de Collbató cap a la Vinya Nova (però sí en sentit contrari: per l'altra banda no n'hi ha cap, de prohibició). Nois, feu-vos-ho mirar!

Hem començat per High Moon Penny fins la primera reunió (V+), Després, la Poma (6a). Totes dues són de l'any de la picor i segur que van ser molt bones al seu dia -jo no recordo haver-les fet aleshores, però qui sap... Ara, són pur marbre, especialment la Poma.

High Moon Penny.


 A la ultrasobada Poma.


Ens donem per escalfats i ens n'anem al projecte del dia, la Peque (6b+) un xic més a la dreta. Aquí ja trobem roca normal, és a dir, gens sobada! Té una entrada bloquera que es tranquilitza a mida que la via va cap a l'esquerra, a creuar una fissura. Aviat trobem un bon repòs i comença una llarga i mantinguda secció vertical. Un pas llarg amb els peus un xic precaris a la primera part i un altre tram força llis més amunt -on es deu haver d'anar un xic per la dreta- són les zones més dures, però no hi ha trams especialment senzills. Per sort, hi ha algun repòs. Això i saber com atacar el pas llarg és el que m'ha permès engalomar-la, però arribant a dalt força infladet! Val la pena portar cintes suficients, per no haver de fer inventillos...

A la Peque.


I després d'aquesta el negre ja se'ns estava tirant a sobre, així que hem recollit trastos. La Peque és una via recomanable: llarga, mantinguda i sobre roca excel·lent, excepte en algun lloc puntual.