diumenge, 18 de novembre del 2012

Totxo de Ponent (i prohibicions inexplicables)


Per variar, avui hem tingut un dia dubtós, meteorològicament parlant... Mentre anem en cotxe amb en Xevi i en Pep, sembla que no xispeja, però arribant a Collbató es posa a ploure amb certes ganes... A veure si encara haurem d'anar al Bar!

Però ens acostem al Clot de la Mònica, esperem un xic i ens decidim: Cap al Totxo de Ponent, que té una retirada ràpida.

Amb en Pep hi he estat un parell de vegades (2009 i 2010) però encara hi ha deures pendents: un parell de 6c's i més. Per escalfar, fem la Argan (V+) i després la Teaman (6a+). Aquesta darrera em continua semblant força durilla pel grau... Diguem que ja et deixa ben escalfat i més. 

En Pep a Argan.

En Xevi a la mateixa Argan.

 
Jo mateix a Teaman.


En Xevi, fent els moviments que té prohibits a Teaman.

Després ens posem a Xorreres Negres Nunca Máis (6b). És una via força bona: entrada plaquera sobre forats i xorreres i després fissura i bavaresa. Té un tram on la roca no és gaire maca, però està ben netejada i no cau res.

En Pep, atacant la fissura-bavaresa de Xorreres...

... i jo cercant les xorreres de la part inicial.

Com que la Xorreres comparteix reunió amb la Cochamo S.M. (6c) aprofitem per posar-li cintes (bé, la relació causa-efecte és just la contrària, però tant s'hi val :) ). Jo l'havia fet en top-rope i avui l'he encadenada. Ha estat el meu retrobament amb el 6c després de mooolt de temps!

 En Pep al segon crux de Cochamo...


... i jo, després de superar el primer.

En Xevi ha pujat sense despentinar-se (i havent trobat
a faltar el casc, jeje).

Queda temps encara, però les vies que venen són dures; a més, (alguns) ja no estem al 100%... Així que optem per marxar amb bon regust de boca. I això que, a darrera hora, fins i tot ens ha visitat el solet, com convidant-nos a seguir...

···

P.D: Hem tornat per la pista que porta directe a Collbató i hem confirmat dos fets: 1. Segueix vigent la prohibició de circular-hi en direcció Vinya Nova. La multa per no fer-li cas és de 300 a 3.000 €. 2. En sentit contrari no hi ha cap senyal que ho prohibeixi. 

A la vista de tot plegat, insisteixo, opino que, o bé això és un error, o algú s'ha begut l'enteniment...