diumenge, 29 d’abril del 2018

Queraltina en remull


Avui la previsió del temps era més que dubtosa, però malgrat tot amb en Pep Ll. ens hem acostat cap a Berga direcció Queralt. Volíem fer la Queraltina i després fer esportiva... i hem tingut temps just de fer la Queraltina!

A peu de via ens cauen algunes gotes i dubtem. Para i ens animem. Hi torna i reculem... però després decidim posar-nos-hi passi el que passi! Amb la roca un xic molla tiro amunt el primer llarg. En Pep ja l'havia feta però la seva memòria té més d'una llacuna. A la vista del panorama ja veig que s'haurà de posar alguna cosa, jo pensava que estava equipada i en Pep recordava haver posat algun friend i, per sort, en porta algun. Deixo alguna cinta perquè en Pep em comenta que no en calen moltes... i després acabaré havent de fer invents...

El primer llarg és ben variat, sobre un terreny curiós, amb bones fissures. A alguna zona que devia ser dubtosa s'ha fet una neteja impressionant, deixant-ho tot perfecte. Crec que he posat un parell d'aliens i un parell de camalots petits, però els tascons haguessin anat més bé encara. El pas més difícil és l'entrada a la reunió, en contra de les indicacions verbals que duia :) He arribat pelat, havent de fer servir els dos aliens que em quedaven com a cinta exprés. En Pep ha agafat alguna cinta més per si de cas.

 Ambient patagònic al primer llarg.

El company fa la segona, on també es pot posar alguna coseta. Aquesta tirada és força més suau, però també té una zona ben guapa entremig. L'ambient que ens envolta és ben boirós i bufa ventet, sort que anem força tapats! Per sort no plou... encara!

 El segon llarg és un xic més suau però guapo.

Faig la tercera sense massa problemes. Poso un bon pont de roca i un parell d'aliens i arribo a la placa final, on hi ha moviments ben xulos! La roca és una meravella i van sortint cosetes aquí i allà, de forma que la tirada sencera és una meravella!

 Fem el tercer llarg i ens despengem en plan esportiu.

Anem amb corda simple de 80m, així que passo la corda per l'anella i em despenjo fins la R2. D'aquí despenjo el company fins la R1. Jo també m'hi despenjo i des de la R1 ens plantem a terra just al moment quan comença a ploure amb ganes. Recollim ràpidament i baixem al cotxe mentre plou a bots i barrals. Pel camí de Queralt baixa un veritable riu d'aigua, i això que només fa uns minuts que plou... Al cotxe ens refem una mica i la resta de la refeta la fem al restaurant la Barraca davant d'un te calentó.

 La boira se n'ha anat quan ha començat a ploure amb ganes.

La via m'ha agradat força. El company ja l'havia fet i la recomanava, no així la part inferior que la gent sembla que també va fent. És una via molt ben trobada -i netejada- enmig d'un terreny que no sembla que hagi de permetre una via tan bona.

3 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Enguany és el destí dels escaladors! haurem de començar a usar gats de pluja ha ha ha
a nosaltres ens va passar quelcom semblant a la Mossèn Tontxo, que vam acabar sota un bon plujim! sembla mentida com s'arrapen els gats.

Gatsaule ha dit...

Collons! Que portes mosquetons de ferro, encara? Ha, ha, s'ha de ser "esportiu" per racanejar cintes pel pes, ha, ha, ha,... És una via molt bona, però!! I en sec, la baixada a peu és molt recomanable.

Petrus ha dit...

Doncs sí, Jaume! Portem un temps que no guanyem per disgustos... Ens haurem d'acostumar a escalar amb roca molla, si.

Joan, que no és això, jajaja. És el company, que té una memòria de peix i no recorda les vies que ha fet!! La via és ben guapa, sí!