dissabte, 20 de setembre del 2008

Túnel de rentat: Roc de la Palomera


Després de bastant temps, avui he tornat a sortir amb la M. Alba i el Pep. Ahir va estar diluviant una bona estona i aquest matí havíem quedat per trucar-nos després de comprovar el temps: sols quedaven restes de boira. Per tant, en marxa!

En Pep ja coneix la zona, però per a mi és completament nova. Una aproximació un xic feixuga potser hauria de ser garantia per estar sols... però no: l'efecte internet es nota! No us penseu, però: sols erem dos grups!

Després de la pluja d'ahir l'aproximació ha estat un veritable túnel de rentat. Cada fulleta ens deixava anar la seva goteta i us puc assegurar que de fulletes pel camí se'n toquen un munt! Sort que en Pep feia de guia i anava eixugant un xic al seu pas... En arribar al sector "Palomera 2" hem hagut de canviar-nos de roba!

La ressenya de la zona la podeu trobar aquí tot i que més avall he copiat la ressenya de la zona on hem estat i així el post té almenys una imatge -és que la càmera s'ha quedat a baix al cotxe!

Hem començat per la Bardo (V+). Un inici finet, un tros arrampat amb grans bolos i algun pas finet més amunt ens porten a la reunió. Totes les vies d'aquest sector són llarguetes el que fa que siguin encara més disfrutones.

A continuació hem fet la Mandala (V+/6a). Uns passos verticals i de mirar-s'ho una mica a la zona de la fissura cega i anar fent més amunt. Comparteix reunió amb l'anterior.

A continuació ens hem posat a la Bienbujcá, tot i que a peu de via diria que hi diu quelcom diferent. La ressenya marca 6a, però per no haver de tibar més d'això cal anar per l'esquerra al mur vertical. Voler anar recte per les xapes (el que obliga fins i tot a anar un xic a la seva dreta) m'ha portat a una zona de nyapes, un xapatge agònic i haver-me de penjar. Evidentment que no és 6a ni en broma! Després és qüestió d'anar tibant una mica i la cosa va sortint.

Per acabar el matí, hem fet la Punky Marciano (6b), aquesta sense majors problems. Bé, cal tibar-li fort al muret vertical del principi i aguantar bé la resta, però s'ha pogut fer!

I després d'això, a enfilar el camí de tornada!

El resum: Una zona amb vies bones i llargues! Roca bona, tot i que al despenjar-se queia alguna coseta. Equipament igualment bo.



Les vies del sector Palomera 2, extretes, sense permís, d'onaclimb