dissabte, 24 de març del 2012

Primer i segon pis


Avui hem fet una matinal amb en Pep. Per aprofitar l'estona disponible hem anat cap a Collbató, a fer esportiva al primer i segon pis. Ahir en Pep va estar al primer pis i tenia ganes de visitar el segon, però per escalfar ha suggerit la de més a la dreta del primer pis, la via #5 de la ressenya de kpujo. És la via més senzilla de la zona (V+), però té un tram ben vertical i amb presa petita que et deixa ben escalfadet! Ara, que aquest era l'objectiu, jeje.

Escalfant a la via #5

Després m'he posat a la via #1 (6b). Té un començament força durillo en presa petita que ha sortit, esbufegant un xic. Després un tram més senzill i a continuació el mur final, amb presa raonable, però de molta continuïtat. He anat fent fins al final de les dificultats, on no he acabat de decidir-me a fer el darrer pas i m'he penjat a la darrera xapa! Sap greu deixar deures pendents d'aquesta forma però tant se val! És una via molt i molt bona. Absolutament recomanable.

A la via #1, després de les primeres dificultats.

Com que en Pep l'havia fet ahir, proposa d'anar directament al segon pis, a la part dreta. Allà ataquem la via #14, un suposat 6a+ que és la via més senzilla del sector. Des de sota no sembla pas que hagi de ser tan senzilla... Ataca en Pep i ben aviat s'adona que alguna cosa no quadra. Deu ser una via "dels 80"... Després de despenjar-se la torna a provar en top-rope i la treu, però apretant molt! A la vista del percal m'hi poso també en top-rope i m'adono que he fet bé. Sabent els passos l'encadeno, però la dificultat és estratosfèrica pel grau proposat!

Un 6a+ durillo, per dir-ho finament!

Baixant d'aquí decidim ignorar la #13 (6b)que té un començament idèntic, i un final que sembla més dur i ens posem a la #12 Apache Exprés (6b). Curiosament, aquesta ens ha sortit als dos i gairebé no ens hem despentinat! Una tibada durilla al principi i un passet a mig llarg són les úniques dificultats ressenyables. Res a veure amb l'altre!

La tibada d'entrada de la Apache Exprés...

... i havent superat el segon tram difícil.

Queda temps perquè un de nosaltres faci una altra via. Com que en Pep va escalar ahir em suggereix tornar al Primer Pis i fer la #3 (6b+). Començament tranquil fins arribar al terreny vertical. Allà hi ha uns primers metres amables i després cal agafar un bec de la fissura que baixa en diagonal per fer un xapatge. Després s'ha d'anar a buscar una frangeta on hi ha una bona bústia per la dreta i res més: és el crux de la via! Aquí cal pujar peus, especialment l'esquerre fins una bona repisa i estiar la mà esquerra a buscar un bidit rom que amb prou feines ajuda, però que permet superar-se sobre el peu esquerre i anar a caçar un bon forat amb l'esquerra. Aconsegueixo fer-ho després de penjar-me. Després, un moviment un xic a la dreta per pujar a buscar un forat inhumà per la dreta. A partir d'aquí, anar fent. Als darrers passos, cal cercar un lateral calcari i no pujar massa peus: jo ho he fet i he pillat!

Jo mateix, a la impressionant i recomanable #3.

Després d'això hem recollit trastos i cap a casa! Està clar que a la part dreta del segon pis no ens hi trobareu ;)