diumenge, 9 de novembre de 2014

9N


Avui és un dia especial... en molts sentits. D'una banda, hem estat cridats a participar en un acte de la màxima trascendència històrica -per molt que alguns s'entestin a negar-ho. D'altra banda, avui he tornat a sortir després de tres mesos d'inactivitat. I sort que amb la Cristina havíem reservat aquesta data des de fa temps, que si no...

Després d'estar on calia a les 9:00, hem enfilat cap al Vermell del Xincarró clàssic (ara, sector dret), on feia dècades (crec que no exagero) que no havia estat! Terreny sobat i graus apretats serien els trets característics, a banda d'un bon solet al matí -els dies que en fa, avui no pas!

Hem començat fent el primer llarg de Maraña (IV) i la Directa Maracas (IV). Les dues comparteixen entrada, molt més difícil que el grau marcat, i han servit per entrar en contacte de nou amb la roca.

Després, hem fet la M'abstinc (V+). Aquesta té una zona molt fineta a uns metres de terra. Després es torna disfrutona, especialment el mur de la part final. M'hi he posat en top-rope perquè no tenia ganes de tanta tensió en el meu retorn, jeje.La Cristina, a M'abstinc -avui no, però ;)

Després ens hem posat a la seva veïna Hi ha marro (6a). Ja es veia que seria més guapa que l'anterior i així ha estat! Aquí m'hi he tornat a atrevir des de sota: amb èxit, però esbufegant!

Aquí hi ha marro... o un bolo marró, que és el mateix... o no?

Després ens n'hem anat cap a la dreta a buscar altres vies, però tot estava molt sol·licitat... De forma que ens hem conformat amb fer la via #26 de la guia nova (V+) i, a continuació, la Nando (6a). De la primera només cal dir que segueix un esperonet i que cal donar la talla. La Nando és de tibar-li, amb el pas clau per arribar a un megaforat bo que no he sapigut llegir bé a la primera. Sí que ha sortit a la segona i, malgrat anar canviat a uns cantos bons que venen després, he aconseguit triomfar-hi.

La mica de pluja i l'hora ens han portat a deixar-ho aquí -per avui, només. Les sensacions al final han estat bones. A veure si aconsegueixo anar sortint amb més regularitat a partir d'ara. Les lumbars -una de les causes del parèntesi en l'activitat- sembla que han resistit, però no puc baixar la guàrdia. Coses de la vida...