diumenge, 31 de març del 2019

Mercadal +


Després de molt de temps de no sortir plegats, avui he quedat amb en Josep per anar a tibar una estona al matí. Després d'analitzar alternatives decidim anar al Mercadal Superior, on jo només hi havia estat feia dècades. Ell, en canvi, ho coneix la mar de bé.

Aparquem prop del trencall que hi porta des del Coll dels Mercadals, fem uns metres de pista i creuem el vailet per vorejar el Mercadal Superior per la banda oest, tot seguin un corriol poc marcat en algun punt.

El meu guia suggereix anar amunt, en part per anar a buscar el sol que encara no escalfa prou per al nostre gust. Ens posem els trastos i el company comença a enfilar-se per, suposo, La de Sempre (6a). La via té algun pas interessant, amb alguna remada prou contundent i alguns passets de mirar-s'ho, però es deixa fer. Arriba gairebé fins al cim, amb uns metres finals ben xulos.

A La de Sempre, encara amb fresca matinal.

A continuació ens posem a la Dels Milis, suposadament V, però que realment és més aviat 6a. Una entrada més o menys tiesa i un xic polida de peus mena a una zona més tranquil·la. Després un ressalt vertical i uns passets per passar a l'esquerra a encarar el mur final, lleugerament desplomat però amb canto d'escàndol. Malgrat el canto, la dificultat és similar a l'anterior.

En Josep, a La dels Milis.

Oh sorpresa, aquest sóc jo, després de dies de no sortir al meu blog :)

Després d'aquesta he deixat que el company m'emboliqués a fer la Fruit de Passió (6b+). Ell l'ha fet sense despentinar-se -diu que és perquè se la sap de memòria, però diria que cal una mica més que només memòria... En tot cas, no l'he encadenat pas! Començament tibantós i plaquero per arribar al primer ressalt dur. Aquí la dreta va a buscar una fissureta vertical, pujar molt els peus i anar a pinçar un triangle per l'esquerra i, des d'aquí, xapar. Després es pugen peus, amb una tibadeta extra, però sense complicacions. Després anar fent fins la placa d'abans del sostre. Jo pensava que el tomàquet estava al desplom, però no: és aquí! Una regleta d'esquerra i una rebava per la dreta han de permetre pujar peus. Però al primer intent equivoco els peus perquè no veig el lloc on hauria d'anar el dret. Em penjo i després ho faig. Una vegada pujat el peu dret, toca fer encara un passet més fins agafar una bona franja sota el sostre. D'aquí, esquerra a la vertical, remada llarga horitzontal a pillar un regleta per la dreta, creuar l'esquerra a una regleta millor en la mateixa horitzontal i ara ja anar a agafar bons cantos fins la reunió. Déu n'hi do! A veure si en una propera visita cau.

A Fruit de la Passió. Durilla però molt guapa!

A continuació hem fet la Terra Berguedana (6a). Aquesta també és guapa, d'anar fent excepte un pas bloquero on s'ha de treballar. Aquí he anat una mica per la dreta, per unes preses bones de peus i he fet una tibada dient ai-ai-ai confiant en els peus des d'unes regletes no massa bones fins pillar una fissureta-llastra vertical. La resta, ben guapa i d'anar fent.

Fent Terra Berguedana.

Per acabar el dia ens hem posat a Sabor d'Abans (6a). El company aquí s'ha posat uns gats gairebé nous per anar-los donant. Això i el fet que no se la coneixia han fet que jo el veiés lluitant bastant més del que tocaria. Pujo amb la corda passada fins bastant amunt i fins i tot així no m'hi mato gens i no m'entretinc a treure el pas que hi ha entre la primera i la segona xapa del ressalt (3a i 4a de baix): penso que si el company ha passat saltant per Fruit de la Passió i ha patit aquí... El pas següent, que al company li ha costat, a mi m'ha sortit sense massa complicacions igual que la resta de via. Baixant m'he entretingut un moment al crux: toca flanquejar d'esquerra a dreta, aprofitant el que hi ha que no és pas dolent. En fi, una altra per una visita futura :)

 A Sabor d'Abans.

He fet la darrera via ja gairebé sense pell a les gemes del dits. La roca abrasiva i la manca de tibantor dels darrers temps passen factura! Però l'indret es mereix algunes visites més, a veure si a partir d'ara les tardes ja deixen fer alguna cosa. Aleshores el Mercadal Superior serà un bon objectiu mentre no apreti massa la calor. Avui hem estat prou bé. Per sort no s'han complert les previsions de pluja i s'ha estat de conya!

1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Pel que veig els 6a aquí són durs ! tanmateix jo cada cop els trobo tots mes durs....ha ha ha