dissabte, 15 de juny del 2019

Esprémer nous sectors


Fa exactament un mes vam anar a tastar el sector prop de la Font Negra, a la dreta del Cerro Torre. Fa uns dies vaig saber d'algú que ja havia tastat les vies noves que hi havia entre el Cerro Torre i el sectoret de l'altre dia i avui ens hi hem acostat amb el Pep P. el Pep Ll. i el Mario, en una retrobada èpica després de molt de temps de no coincidir.

En Pep P. i en Mario han començat per l'esquerra i amb en Pep Ll. hem encetat l'acció per la dreta, on hi ha 6 vies que es veuen ben llargues i interessant. Les hem anat fent totes 6, de dreta a esquerra, aprofitant les baixades per posar cintes mentre, a vegades, deixàvem la corda muntada perquè els companys anessin més còmodes i és que en Pep P. s'està recuperant de mica en mica.

Les vies ens han agradat molt. Probablement estiguin als volts del 6a totes excepte la que supera el desplom on s'ha de tibar una mica més (6a+/b) i la de la seva esquerra, que és un xic més senzilla (V+). Sovintegen trams ben fins, on s'ha de fer treballar l'adherència, algun pas llarg mà-peu i trams més senzills, amb bon canto, sovint en forma de llastres que s'han de fer treballar en diverses direccions.

A les vies de l'esquerra

 A la via #1 començant per la dreta

Al crux de la #2


Avui, fins i tot tenim fotos fetes des de dalt!



Jo mateix a les vies del mig

A la #5, la més tibantosa

A les vies de l'esquerra

El sector està molt bé i s'hi ha fet molt bona feina. Sorprèn que no s'hagi descobert fins ara, més tenint en compte que està prop del cotxe... La roca és ben adherent i només resta esperar que alguna pluja tregui una mica de pols que queda. En algun lloc la molseta negra juga alguna mala passada, però això s'arreglarà en poc temps: ja es veu que per aquí hi ha passat una bona colla de gent malgrat la novetat! La única pega és que hi tenim la major part de la feina feta: avui ens hem polit les 6 vies de la dreta... i han sortit totes malgrat l'aturada de un mes exactament. Bones vibracions!

1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Es veu interessant el sector, amés en un grau que encara podem assolir, no sense esforços....gràcies per al informació