dijous, 9 de juliol del 2009

Balcó del Mal Pas


Avui hem anat al Mal Pas amb en Tati, en Juan i en Jortx. Una zona desconeguda per mi, en un entorn inmillorable: un balconet penjat al buit amb una vista impressionant, amb ombra a la tarda. Què més es pot demanar per una tarda d'estiu?

S'aparca el cotxe en un petit prat a la dreta a uns minuts passat el Mal Pas de Travil i s'agafa un caminet que surt planejant, passa per una baume i ens porta a peu de vies en 5 minutets. La zona consta de dos sectors, el balcó de dalt i el de baix. Al de dalt hi ha la majoria de vies i és al que s'arriba en primer lloc. Per ordre, hi trobarem un 6a (placa-aresta), 6b (placa-centre), 6b (placa-fissura), 7b, 6c+. Després, en un tombant, dues vies de placa amb petites xorreretes de 6c+ i 7a. A continuació, un 6a amb inici herbós i un esperó estret de 6a. A continuació, avançant cap a l'esquerra, dos 6b+ que comencen en un gran roure. A l'esquerra d'aquí dos 7a's que parteixen d'un inici comú i que semblen ben guapos i altres (6) vies de més dificultat que queden lluny del meu abast.

Seguint cap a l'esquerra es passen unes baumes i hi ha unes 6 vies més, entre les que hi ha algun 6b+ i un parell de 6c's. Un centenar de metres més enllà hi ha una canal que ens permet baixar al balcó de baix, amb 7 vies, majoritàriament al voltant del 7a.

He començat l'activitat d'avui per la dreta, fent la primera via (6a) i la segona (6b). Aquesta darrera ja deixa els braços ben escalfadets, per la qual cosa s'imposa una reposadeta.

En Jortx munta el 6b+ de l'esquerra de les dues vies que surten del roure. Jo li he fet un intent, però sense èxit. L'inici té alguns passos estranys, durets i on cal agafar-se a alguna lleixa terrosa, el que afegeix més tensió a l'assumpte. Després, alguns passos verticals d'anar fent fins xapar la darrera assegurança abans d'anar a la fissura. Aquí la cosa tira bastant enrera i m'he de penjar un parell de cops a estudiar els passos. S'ha d'escalar a base de bolos no gaire bons i sembla que no hi sé tibar gaire bé...

En Jortx, a la zona dura del 6b+ de l'esquerra del roure

Després hem visitat el balcó de baix, on he tastat una creació d'en Jortx ben interessant (Triplet de Pitet 7a), en top-rope, naturalment (*). Li he anat veient color excepte en una zona, un xic massa dura per xaiets com jo...

Jo mateix, al Triplet de Pitet

(*) Últimes notícies: M'informen que la via ara ja està de 6c. Afanyeu-vos que igual queda de IV+ abans no acabi el mes :)