diumenge, 25 d’abril del 2010

La Mola


Ho confesso: no havia pujat mai a Sant Llorenç! Com que això s'havia d'arreglar, avui ens hem animat la Rosa i jo i hem fet una bonica excursió. No ha estat fàcil arribar-hi, però hem començat a Can Robert (41.6330,2.0050). D'aquí hem agafat les dreceres que portarien a la Mola pel camí normal. Com és normal, nosaltres l'hem abandonat una vegada superada una clapa de roca (41.6365,2.0105). Un corriolet puja i es creua amb el que serà el nostre camí de baixada: el camí de la canal de l'abella. Travessem el camí i per terreny poc marcat hem anat guanyant alçada. Si hom s'hi fixa, hi ha alguna marca verda. El caminet ens ha portat fins l'aresta de la Roca del Salt dels Cavalls. Li hem estat fent una ullada... si no fos pel ràpel, podria ser una bona via perquè la Rosa tasti via llarga.

De pujada, amb el nostre objectiu: l'aresta del salt dels cavalls (la punta més alta)
i hi arribem per la canal ampla que es veu al centre de la imatge.

Hem anat pujant canal amunt fins als replans del cim on hem gaudit d'una bona vista, un mos i uns glops d'aigua.

Unes balmes interessants, a l'alçada de la cova del drac

D'aquí cal fer una desgrimpadeta i una grimpadeta per anar a la plataforma que ens porta fins la Mola. Hem entrat a l'església, hem fet una ullada a la carta del restaurant i hem enfilat camí al morral i cova del drac.

El queixal del drac i/o cova del drac

Hem entrat a la cova per una banda i sortit per una altra, com deuen fer tots els novatos i hem enfilat canal de l'abella avall.

Aventurers com som, dins la "cova"

Pel camí hem trobat restes d'una construcció que resulta que és un antic forn de calç. Més avall el corriol es converteix en un bon camí que, planejant, ens porta aproximadament al punt on hem abandonat la pujada normal. I des d'aquí sols queda un passeig fins a can Robert.

A la propera visita investigarem altres corriolets, que sembla que n'hi ha un munt!

2 comentaris:

PGB ha dit...

La Mola... mon amour :)
Ja tocava Pere ;) Jo me n'he fet farts de fer excursions per la Mola i l'Obac. Per poc que t'allunyis dels camins típics tens raconades precioses i poc freqüentades.

El proper cop caldrà escalar-hi! ;)

Petrus ha dit...

Pere: Doncs avui mateix m'hi he estrenat escalant l'aresta del salt dels cavalls :) He tingut ocasió de tastar la "roca" de la zona :)