diumenge, 21 de novembre del 2010

Provant l'Esperó Bufó


Com que ahir el dia va ser bastant passat per aigua i calia que m'esbafés, la Rosa m'ha acompanyat al Cargolaire en una visita cronometrada abans d'un acte social dels que també cal anar fent. Total que ens plantem a Calders envoltats de boira que s'anirà desfent progressivament.

Com que va bé tenir algun projecte m'he entretingut a tastar l'Esperó Bufó (7a). Escalfo posant cintes tocant poca roca i bastant ferro i baixant començo a provar-ne passos. M'apunto com ho he fet per tenir feina feta un altre dia:

A l'entrada no he acabat de trobar la seqüència més còmode, però està clar que s'ha d'acabar tibant lateral amb la dreta per fer la remada al canto de sobre la segona xapa. Potser la seqüència millor és dreta a fissura, esquerra al bec i dreta lateral. Després cal anar amb dreta a la primera llastra i esquerra a la segona. Aquí hi ha un bon repòs i xapatge còmode de la 3a. Xapar la 4a ha de tenir un polvo, segurament mola deixar una cinta ben llarga perquè aquí és on hi ha el tomàquet. Mà esquerra a uns becs a l'esquerra de l'esperó, dreta lateral primer en una llastreta i després en un pla. La mà esquerra té un lloc aceptable al fil de l'esperó i una rugositat després que permet anar a buscar un pla merdós amb dreta. Aquí d'alguna manera s'ha de rebotar la dreta fins un lloc (vermellós) on el pla es igual de merdós però es pot posar un dit en un petit foradet. Tibar d'aquí i anar amb esquerra a un rom i pillar un (el) bon canto amb dreta. Aquí es pot xapar la 5a i sortir amunt amb menys dificultats fins la R.

Crec que l'entrada em sortirà si m'hi poso amb prou ganes. Però als volts de la 4a xapa no ho tinc pas tan clar... cal moure's amb molt de tacte per aprofitar bé les males preses laterals... Ja veurem!

2 comentaris:

jortx ha dit...

Recordo xapar la 4a d'un lateral molt xic amb dreta, un parell o tres dits arquejats i gràcies. D'aquí agafar alguna cosa amb l'esquerra (no recordo), i rebotar amb drata a un rom; canyes, rebotar amb esquerra a un pla, canyes, i dreta a un cantu salvador.

Havia caigut al cantu bo farà un parell o tres d'anys i aquest hivern, tornant-la a provar, no sabia pas com fer el primer dels rebots. Fas bé d'apuntar-ho =P

Petrus ha dit...

Pensava que ja la tenies al sac! Ara l'has de fer ben aviat...

El que comentes encaixa molt bé: l'esquerra que comentes és una rugositat a la placa (dolenta) o bé una pinça a l'esperó (més bona, però queda lluny). La dreta, diria que és primer un rom i rebot a un altre pla-rom. Llàstima que caiguessis havent pillat el canto bo! Bé, de fet, encara queden un parell de moviments i segur que arribes completament petat!