dijous, 24 de maig del 2012

Desdentegada


Aquesta tarda hem tornar a sortir amb en Pep cap a Montserrat. Les nostres passes ens han portat a la Desdentegada. Jo encara hi tinc molta cosa a fer i en Pep fa molt que no hi ha estat, així que és un destí ideal i a l'ombra.

Hem anat cap a la part del fons de la vall, a fer les vies de més a la dreta. Hem començat per la #53 (6a), que va per un esperonet. És una bona via per escalfar, d'anar fent, però on comencem a entrar en la tònica de les vies de per aquí: presa petita, que requereix un treball força tècnic, especialment de peus.

Escalfant al 6a.

Baixant poso les cintes a la del costat, la #54 (6a+). Aquesta té un tram un xic més vertical, on ja s'ha d'apretar bastant més. Serveix per quedar ben escalfat.

A la #54. 

En Pep prescideix d'aquesta i anem cap a la bonica placa de més a la dreta. Aquí jo hi vaig fer el 6b de més a la dreta fa bastants anys. Avui comencem per la de l'esquerra, #61 un 6a+ que haurà de permetre muntar el 6c del mig.

 En Pep a la part final de la #61...
 
...i jo mateix, als primers metres de la mateixa via.

La via té un començament plaquero intents, on cal apretar de valent. Després ve un tram més suau fins encarar l'entrada al mur de la segon part. Aquí hi ha un pas de bloc dels d'apretar-li. Després, és qüestió d'anar aguantant. Per cert, que la via ha estat allargada: Tot i que es pot anar a buscar la reunió antiga, hem seguit amunt. El conjunt és una via força durilla i llarga, molt més difícil que l'anterior, tot i estar incomprensiblement graduades igual.

De baixada posem cintes a la #62. Es veu més dura que l'anterior i per això li fem un intent en top-rope. A la zona més complicada, per arribar a la franja horitzontal de mitja via, en Pep hi troba un seqüència -la via no està gens marcada... deu ser que la gent no hi té tirada per aquí. Amb l'entrellat tret, encadeno el meu intent en top-rope. Fer-ho des de baix, però, ja serà una altra història perquè s'ha de lluitar de valent.

Lluitant el 6c en top-rope. 

En tot cas, ho deixem per un altre dia, perquè hem quedat ben servits... A més, com que les vies són prou llargues quedem ben satisfets!