dimecres, 11 de juny del 2014

Vall&Rana


Avui hem tornat a Vallirana amb en Pep. L'altre dia vàrem començar per l'esquerra, però avui, a la tarda, hem anat a cercar l'ombra de més a la dreta...

Hem començat per una via ben guapa, de la que no recordo més detalls perquè realment escric això força més tard...

A la primera via de la tarda. Bona per escalfar!

Després hem passat cap a la dreta, a un pany de paret ben guapo on hi destaca una llastra per on transcorre la següent via que hem fet. És un 6a+ que té les principals dificultats a la zona on s'acaba la llastra. Aquí cal anar un xic a l'esquerra i retornar a la dreta. La resta, amb canto suficient per anar fent amb relativa comoditat.

 En Pep resseguint la llastra-fissura...

... i jo mateix, un xic més amunt.

Baixant li fem una ullada a la veïna de l'esquerra. Aquesta es veu més difícil i decidim provar-la en top-rope. Amb la informació obtinguda durant la baixada surt a la primera: el tram més dur és a la placa central, on cal tibar de regletes ben xiques per aixecar els peus d'una bona franja horitzontal. Fet aquest pas, es va fent. El desplom acaba sortint millor del que sembla, però s'hi ha de tibar... Probablement sigui un 6b o 6b+... ja ho veurem quan la fem!


 Fent un top-rope: a la zona de la finura!

A continuació ens n'hem anat cap a l'esquerra, a un pany de paret on sembla que s'hi han estat obrint vies ben recentment, doncs encara hi havia restes de pols del trepant. Comencem amb la que es veu més senzilla. El primer tram és d'anar fent, amb bon canto i el pas difícil és des de la darrera xapa fins la reunió. Terreny un punt desplomat i canto suficient, però cal apretar-li fort. Llàstima del gran contrast entre la part senzilla i l'entrada a la R, però és una bona via!

En pep, a la secció bloquera d'entrada a la R. Cal confiança per arribar a la R!

A continuació ens posem a la via de la seva dreta. A la vista de com estan les altres vies, està clar que els equipadors d'aquest sector han estat fent una tasca excepcionalment ben feta sanejant la roca per deixar les vies impecables i arranjant els peus de via. Aquí està clar que aquí encara fa poc que s'hi ha estat treballant! La via comença per un terreny plaquero d'anar fent fins trobar un muret vertical. Superat aquest, es va lleugerament a l'esquerra en terreny un xic dubtós ara mateix. Després s'entra a un lleuger desplom, amb una fissura i bons cantos. Es passa una mica a la dreta i a cercar la reunió en un darrer esforç. Serà una via molt bona (i llarga) una vegada hagi plogut i s'hagi fet un xic més.
A la via de la dreta de l'anterior. Encarant el desplomet.

Baixant de la reunió aprofito per ullar la via de la seva dreta, que supera el desplom de forma directa després de fer la mateixa entrada. Aquí s'ha de tibar de valent, però els passos han anat sortint en top-rope... Deures i més deures per la propera visita!