diumenge, 15 de febrer del 2015

Cel tapat a Vallirana


Aquest matí feia un dia dubtós. Total que hem decidit tirar direcció mar i ens n'hem anat a Vallirana, on encara tenim o, com a mínim, tinc molta feina pendent!

A la zona de La Raja, en particular, jo hi havia deixat pendents algunes vies. Total, que fem La Raja (V+) per escalfar i baixant poso cintes a la del seu costat, Maria (6a+). Com que en Pep no la farà, m'hi poso sense descansar. La primera vegada vaig fracassar a la sortida del desplom, on em vaig liar de mans i em vaig fondre. Avui tot ha anat rodat i ha sortit, amb les tibades de rigor, això sí!

La via té una primera part de placa tècnica, una zona intermitja vertical amb bon canto i el crux al superar una zona un xic desplomadeta. És molt guapa!

 Fent Maria

Baixant aprofito per posar cintes a la de la seva dreta, A Piombo (6a+). La part de baix és més senzilla que la Maria, però el desplom és més contundent. El pas clau és superar el sostre anant un xic per l'esquerra, amb bon canto però molt desplom! També hi ha un alejillo, però qualsevol es para entremig! Ha sortit i ben satisfet!

Fent A Piombo... un bon desplomet!

Mentrestant, el Pep ha fet una via nova que no hi era la darrera vegada. Es tracta de Shrek, oberta per en Fernando. Té una entrada un xic explosiva seguida d'una zona més suau fins una primera placa vertical on s'endevina que hi ha un passet. Efectivament, hi és, però van sortint regletes prou bones. A la sortida es tiba de la mega-llastra que continua per l'esquerra d'aquest ressalt i fa un cert iuiu... Després ve una bona repisa i un darrer muret, aquest força més senzill. Probablement sigui 6a. Aquí s'ha fet una bona feina de neteja, però avui encara hi havia sorreta que anirà desapareixent amb les properes pluges...


En Pep a Shrek

Per acabar, ens posem a la de la seva esquerra, que el darrer dia vàrem continuar per la variant diagonal (6b). Avui hem fet la via directa i és ben interessant i dura! El començament, durillo, seguint una fissura cega primer i una placa tècnica després. Val la pena anar un xic per la dreta de les xapes! Superem una petita panxa i a sobre hi tenim un bon repòs. A partir d'aquí la cosa es torna més atlètica: primer uns passos sobre regletes fins agafar una llastra invertida. Aquí ja som en terreny desplomat i cal anar a una altra llastreta lateral, una regleta d'esquerra i anar a caçar bon canto. Xapar i pujar mans sense equivocar-se massa. Jo ho he fet i per poc que me'n vaig avall... He aguantat miracolosament! L'hem trobada més difícil que la diagonal, probablement sigui 6b.

 A la part tècnica de la via

A punt d'entrar al bon repòs

Hem estat pràcticament amb núvols tot el dia, però hem anat aguantant prou bé. Tapats, això sí! Després d'aquesta via hem donat per acabada la sortida. Quan ens n'anàvem hem anat a veure una altra via nova que hi ha més a l'esquerra. Pinta prou bé per un altre dia!

I hem constatat (novament) que la gent es queda a la zona de La Raja... i mira que hi ha altres zones ben guapes! Però a la gent li agrada la gent, sembla :)

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

No conec aquesta zona de Vallirana, cap on para Petrus?

Petrus ha dit...

Jaume, passat Vallirana arribes a les Casetes d'en Muntaner. Entrant al poble a mà dreta hi ha uns blocs de pisos. Aparques per allà i veuràs la paret allà sobre. Al blog del Fernando (Espacio Amor y Locura) trobaràs indicacions detallades!