dissabte, 12 de gener del 2019

Garraf - Miramar i Pas de la Mala Dona


Avui hem anat a buscar el mar amb els companys Jordi i Xevi. La proposta ha estat fer la Miramar a la Falconera, tot i que el Jordi ja l'ha feta. Aprofitem que serà el darrer cap de setmana que es pot escalar per aquí...

La via comença pel clàssic flanqueig de la SAME. A la primera reunió es surt recte amunt en un llarg boníssim que els companys em deixen fer de primer. He posat un alien sortint de la reunió i un altre friend encara abans de pillar la primera xapa, tot i que hi ha canto i la roca és boníssima. A partir d'aquí toca anar gaudint, amb passos molt estètics, a voltes amb bon canto, a voltes amb menys canto, però sempre es va trobant una forma raonablement suau d'anar progressant, buscant el camí més lògic. Hi ha un parell de llocs un xic més delicats, però la resta es fa molt i molt bé. Quan s'acaben les xapes es pot posar algun friend abans del darrer pitó des d'on s'arriba a la reunió ja amb molta comoditat.

Escalar amb el mar als peus és sempre una delícia 
i més si la roca és tan guapa com aquesta segona tirada.

La tercera tirada va a buscar un díedre, primer per terreny poc atractiu, però amb bona roca i passos xulos al díedre en sí. Llàstima que és curtíssim!

El curt díedre de la tercera tirada, vist de baix...

... i des de dalt.


Anem amunt fins al peu de les vies que hi ha a la part superior i sortim per l'esquerra, la Brazo de Hierro. El Jordi és l'encarregat de fer aquest llarg ben guapo, amb roca de primera... però que també es fa curt. Una llàstima! Des de la reunió que ha improvisat tirem amunt fins que ens podem treure els peus de gat.

Bona escalada a Brazo de Hierro.


És molt d'hora i toca decidir què més fer. Finalment ens decantem per anar al pas de la Mala Dona, tot i que el pàrking de dalt es veu farcit...
Està clar que avui, amb el fred anunciat, ha vingut Déu i sa mare, perquè hi ha un munt de penya per aquí. El Jordi portava al cap fer la via Aniversari fins dalt, però en Xevi no té ganes de tibar més del compte, així que decidim fer primeres tirades, en plan esportiu al sector anomenat Bonsai.

Com que no ens coneixem gaire els peus de via, ens equivoquem i ens posem a una altra via, la Friqui de Mar (6a), que queda a l'esquerra de la Aniversari. Això ho comprovem abans de posar-nos a escalar, però ja hi ha gent a la que volíem fer... En Jordi fa un intent, però l'entrada se li atravessa. La provo jo i em surt, però apretant de valent. Més amunt, la cosa es suavitza una mica, però de tant en tant hi ha algun alejillo. Una apretada a mitja via i una altra apretada per entrar a la reunió serveixen per inflar una miqueta els braços, que ja va bé.

Fent esportiva a El Friqui de Mar.


Esperem fins que la Aniversari (V+) quedi lliure. I esperem força, realment, però al final ens hi podem posar mentre en Xevi va desfilant ja cap al cotxe. Aquí l'entrada és més agraïda. I després també! La roca és bonísssima tot i que està llimada fins a extrems insospitats. Segur que originalment punxia de valent. Ara les punxes estan ben fresades pel pas de la penya. Bona via, un xic més curta que l'anterior.

Primers moviments de Aniversari.

Entre l'espera que ha fet passar una estoneta i que no queden vies que ens atreguin, decidim plegar trastos i agafar el camí de retorn.

Ha estat una matinal amb una bona via, la Miramar, especialment per la segona tirada, completada amb una mica d'esportiva sobada. Un bon lloc per a un dia fresc com avui...