dissabte, 5 de gener del 2019

Montroig - Montalegre


Avui, primera sortida de l'any, li he proposat al Jordi d'anar cap al Montroig, confiant que la boira quedaria per sota i es podria escalar a la Pala Alta. El trajecte en cotxe el fem sota la boira, ben per sota de 0ºC i, fins i tot, tenim un petit ensurt amb un parell d'anades laterals del cotxe passant per els bonys de sobre un pont, voltant Balaguer. Arribem al revolt on s'aparca i aquí sí, estem per sobre la boira, però només uns metres. Hi trobem una parella que ahir també van estar aquí i comenten que la boira puja i baixa... Total que decidim anar més amunt, fins a l'ermita. Ho encertarem de ple, perquè allà ens tocarà el sol... també justet justet!

Quan arribem estem sols però això canviarà ràpidament. Si l'altra vegada vam començar per la dreta, avui ho fem per l'esquerra. Em poso a la Via de l'Òliba (6a), la de més a l'esquerra. Unes tibades només començar i algun passet més amunt, però es deixa anar fent. Molts metres de bona via.

 En Jordi, a la primera del dia.

A continuació, em poso a la Biodecodificació (6a+), a la seva dreta. Aquesta és força atlètica, amb una zona on sembla que tot ha de costar molt i no ho fa tant, perquè apareix bon canto tot i que no ho sembla. També es pot reposar prou bé abans del desplomet que s'intueix complicat, però que també té molt bon canto. Més curta que l'anterior però molt guapa també.

 Atacant el desplomet. Per sort, hi ha bon canto.

Segueixo per la de la seva dreta, la Via de l'Anna (6a). Uns que volten per allà comenten que si és V+ i us puc assegurar que m'ha semblat un bon 6a! Hi ha finura de la fina al principi i uns alejillos després que li donen el seu puntet. Quan s'agafa el díedre la cosa ja es torna força més senzilla. Molt guapa també.

  La Via de l'Anna és més fina del que sembla...

Mentrestant la zona del Retaule on estem s'ha farcit de gent, alguns del quals van en plan clàssic fent llargs a la Rampes Divertides (V). Aquesta creua bastantes vies d'esportiva i tinc algun dubte sobre què fer. Finalment, em poso a la Marmix-Daividson (6b), saltant-ne una en la progressió lògica perquè està ocupada per la parella que ens havíem trobat al revolt. Vaig fent i m'espero a que pugui creuar la diagonal. Hi ha un passet dur per sortir de la diagonal, en un ressalt curiós on s'ha de tibar força. I torna a haver-hi unes tibades a la part final, on m'ho remiro bastant abans de decidir-me a fer el pas. Però surt a vista sense contratemps, com les altres. 

 I la boira ens ha respectat, però ens ha xafat els talons!

En Jordi decideix que aquesta ja no la farà. Per tant, pleguem trastos, ens acomiadem de la multitud que queda a aquest sectoret i enfilem cap a casa, a temps per dinar. Han estat quatre vies llargues i bones -més activitat que si haguéssim fet el pla A, que queda aparcat per una altra ocasió.