dissabte, 7 de març del 2020

Racó Tranquil


Seguim visitant sectors berguedans amb l'Ernest i en Josep. Avui ens n'hem anat al Racó Tranquil, esperant tenir bon temps i tranquil·litat. Però hem passat fresca i hem constatat que aquí també hi arriba la penya!

Hem començat per la Mas de Gats (6a), al roc de la dreta del sector Racó Tranquil (2) de la guia, amb un peu de via inclinat. La via comença amb un pas de mirar-s'ho però acaba fent-se prou bé. Roca verdoniana d'adherència però d'anar fent fins al mur vertical on s'ha de tibar de valent i cercar la millor forma de resoldre'l. La presa és petita i més val decidir-se ràpid perquè si no et vas inflant a base d'anar tastant aquí i allà... Així que toca apretar i amunt! Déu n'hi do per ser la la primera del dia!

Al muret de Mas de Gats s'ha d'apretar...

A continuació, l'Ernest proposa fer la de la seva esquerra, Passarell (6b). Té algunes xapes comunes amb l'anterior però segueix cap a l'esquerra. Allà on se separa hi ha uns passos d'adherència ben curiosos. Després també toca atacar el mur on, aquí també, hi ha el crux de la via. Novament no val a badar i s'ha de tibar fort. Potser és més evident on s'ha d'anar, però la feina hi és.


 
Els tres protagonistes d'avui a Passarell.

Després d'aquesta ens hem posat a Simfonia Alpina (6b+). Hi havia fet un tast en top-rope fa mooolts anys, 12 exactament, quan encara estava de 6c. L'Ernest l'ha fet havent-s'ho de mirar una mica, cosa que m'ha fet dubtar, però m'hi he posat des de baix. Qüestió d'anar fent fins a sota el mini-sostret a sota del mur on ja s'endevina que hi ha feineta. Aquí he xapat posat cinta a la cinta posada, tot i que hagués pogut xapar esforçant-me una mica. Des d'un bon canto d'esquerra toca anar a la dreta per uns plans que s'han de tibar de costat i pillar un bec o forat que queda a la dreta. Aquí m'he penjat perquè no veia clara la continuació: toca obrir la mà esquerra a un esperó rom amb els peus sobre unes preses raonables. Després hi ha una regleta bona per la dreta i una lateral d'esquerra que permet pujar els peus a sobre del sostre. Per xapar la següent m'he posat malament i m'he penjat -l'encadenada ja estava perduda. Toca moure els peus a la dreta, amb el dret primer, mig abraçar el bloc de la dreta i estirar-se a pillar un bon canto per la dreta amagat a l'esperó de la dreta. Després és qüestió d'anar fent fins la reunió.

En Josep la treu sense despentinar-se massa i jo, que li he vist possibilitats, li he fet un segon intent quan ha estat el meu torn. He anat força bé fins al crux però aquí he pujat massa els peus i no he aguantat bé amb la dreta al foradet... i m'he penjat! En comptes del foradet, al bec, i en comptes de pujar tant els peus, mantenir-los més baixos: s'arriba a l'esperó rom de l'esquerra i a la regleta! Anotat per la propera! 

Aquí ja es poden posar els peus sobre el sostret! Crux superat.

I aquí es supera el segon crux...



La mateixa via, des de sota.

Mentrestant els companys havien muntat Dilluns de Pasqua (6b+), l'Ernest encadenant-la i en Josep fent-li un bon intent però fracassant al crux. Jo m'hi he posat en top-rope i encara no veig la manera de fer-lo amb solvència... Per mi, un bon 6c!

A Dilluns de Pasqua.

I l'Ernest encara ha tingut força per tastar el 7a de l'esquerra en top-rope, no fins dalt perquè aprofitava la reunió de Dilluns de Pasqua. Diu que en surt una variant ben xula!

Amb aquesta feina feta ens hem donat per satisfets ja que també tocava dinar a casa... El 6b+ s'ha resistit, tocarà tornar-hi!