dilluns, 18 de setembre del 2023

Calders - Mirador Est

Feia temps que no anava a Calders i avui li he proposat al Ramon per fer una sortida llampec de tarda.

Al Mirador Est no hi havia estat mai... i no m'havia perdut res, però anem a pams.

Comencem amb Antifa (V+). Una via curteta com totes les d'aquí, prou interessant, amb una reunió que queda molt a la dreta i que li allarga un metre el recorregut.


A Antifa.

Aprofitem el top-rope i fem Carla (6b) en top-rope. Surt a la primera, però agonitzant de valent.


A Carla. Cal tibar de valent...
 

Després ens posem a Trempera Matinera (6a) on el Ramon diu que, com a mínim, la primera xapa no queda amunt. La veritat és que hi ha vies veïnes on t'arrisques a perdre els turmells, o bé per arribar a la primera, o bé per arribar a la segona (i no és que en quedin gaires més...). Tot i això, la via és lleugerament desplomada, no és evident, i demana. Tant, que em penjo a la primera xapa per estudiar la jugada. L'estudio i segueixo amunt, a xapar la segona i d'aquí fins la reunió. La ressenya indica que és compartida amb la via de l'esquerra i això és el que faig. La realitat és que no hi ha cap "reunió" sinó només un parabolt amb anella i per arribar-hi tornen a perillar els turmells. A sobre, resulta que hi ha una altra reunió d'aquestes, simbòliques, recte amunt. Està clar que els equipadors no anaven sobrats de pressupost. La veritat, hagués estat millor posar una única reunió compartida...

Com és natural, passo olímpicament de posar-me a la veïna de l'esquerra perquè no tinc ganes de despenjar-me un altre cop d'un sol punt.

Ens n'anem cap a la dreta, a fer la via #34 (V+). Les altres vies tenien un equipament rata, però aquí la cosa està bé. El problema aquí ha estat un altre i és que jo he hagut de fer-li un segon pegue per encadenar-la (i el Ramon no l'ha encadenat ni a la tercera en top-rope). L'explicació probable és que s'hagi arrencat un canto clau... perquè el que hem trobat està en la línia del 6b/+.


La #34 és guapa i ben equipada. Ara bé, és molt més difícil que V+.

Per acabar, encara ens posem a la #33 (6a). Curiosament, aquesta es deixa encadenar. És recomanable deixar una cinta llarga que permeti xapar abans (un xic per sobre d'on està el Ramon) i cal estar atents a no caure abans de xapar la primera...


A la #33.
 

Amb això donem la tarda per tancada. El resum d'aquesta visita seria el següent. Aproximació molt curta. Ombra de tarda. Vies molt curtes, o molt, molt curtes, algunes de dues xapes. Diverses vies fan por per l'alçada on està la primera o la segona xapa, amb risc real. Algunes reunions amb una única anella. Graduacions sui generis.