diumenge, 12 de novembre del 2023

Ca n'Hug

A Ca n'Hug hi he estat un parell de vegades i només he aconseguit tatxar algun 6a, i algun s'ha quedat per tatxar tot i haver-lo intentat. Així que avui, quan enfilem els nostres passos cap aquí a proposta del Pana i de l'Ernest, m'ho agafo veient el vas mig ple: serà difícil fer-ho pitjor que les altres vegades!

Comencem fent la Mirada Clàssica (6a), una via de l'Ernest que ja havia fet a la darrera visita (fa 7 anys) i que ja m'havia agradat. Té un primer tram en díedre, on cal treballar, i una part final en placa ben vertical, on s'ha de tibar amb decisió. Hi ha cantos i forats però s'han de trobar, cosa gens senzilla en aquest mar de possibilitats. Bona!


Escalfant bastant a Mirada Clàssica.

Després em poso a Mataconills (6b). Ja es veu que no hi regalaran res, encara que el Pana digui que la va fer a vista no sé quan... M'hi poso i, efectivament, no regalen res. Em vaig penjant, estudiants els passos i després li faré un segon pegue.

A Mataconills maten conills i escaladors amb pretensions.

El Pana la fa amb solvència però bufant fort, cosa que vol dir el que vol dir. L'Ernest posa cintes a Joana (6c+) perquè el Pana i després jo ens hi entretinguem una mica.

Abans em toca encadenar Mataconills o, si més no, intentar-ho. Després de matisar el primer tram (que vol dir un altre intent) arriba la bona. Sabent on has d'anar només és qüestió d'anar aguantant. De forats i còdols bons n'hi ha els justos, però s'han de saber. Si comences a dubtar et fons en ben poca estona perquè la paret és ben vertical. Al final me l'he endut, cosa que és un gran èxit! En general, el conglomerat del Berguedà em costa molt, a diferència del de Montserrat.

Després li faré un pegue a Joana. Pensava que "només" era 6c i després he vist que era 6c+ i puc assegurar que m'ho ben sembla. El primer tram fins al sostre és d'anar fent. Però superar-lo té el seu què! L'Ernest l'ha fet bé, però el Pana, que venia super-motivat amb els moviments apresos i la moral ben alta ha fracassat en els dos intents. Jo no hi he vist color. Alternatives possibles: 1-mans a la bústia gran, peu esquerre a un bolo (que no he vist) a sota del còdol gris gran i taló dret a la dreta per remar amb esquerra al forat bo. 2- Esquerra a la bústia gran, bústia dolenta de dreta i rebot amb dreta fins a bidit bo, controlant peus no sé com i esquerra al forat bo d'abans. A partir d'aquí, cal saber cada pas on anar. Es pot fer, però no hi regalen res, ni tan sols per entrar a la reunió!


De millor a pitjor escalador a Joana.

Amb quatre pegues jo ja he estat fos i els companys, també. L'Ernest li ha fet dos intents a Nil (7a) (que no surt a la guia) i al segon sembla que li ha trobat una possibilitat a la banda del sostre. Com que som mals companys ni tan sols li hem fet una sola foto... Al sector s'hi podrà tornar algun dia, ni que sigui per collir algun bolet, quan se'n facin -si se'n fan.