diumenge, 5 de novembre del 2023

Serrat d'en Muntaner

Avui ha de fer un vent del nord-oest intens, així que amb en Ramon anem a buscar una paret arrecerada i hem acabat decidint-nos pel Serrat d'en Muntaner, on jo hi he estat força vegades però encara hi tenia un projecte pendent.

Hem començat per la Cutlas (6a). Un bon mar de roca, força llarg i mantingut. El pas més difícil és per sortir de terra i torna a haver-hi un pas de decisió per atacar la placa final, més fina que la resta. El Ramon s'hi posa de primer i resol prou bé!



A Cutlas.

Després hem fet la de la seva dreta, Claudio the King (6b). Aquí hi trobem una entrada tensa i després alguns moviments fins, intercalats amb altres de més còmodes. M'he hagut de mirar una mica com atacar la panxeta que permet entrar a la part final i m'he decantat per fer-ho per la placa, amb una certa intensitat. Molt bona també. El Ramon també resol prou bé.




A Claudio the King, la tercera començant per l'esquerra.

A continuació, el projecte del dia, la Josep Estruc (6c). Consultant el blog veig que li havia fet un tast en top-rope fa cinc anys, també amb en Ramon, tot i que cap dels dos recordava ni tan sols el fet. Penso que li faré un primer pegue tranquil, penjant-me per posar cintes i després ja vindrà el pegue bo. Però la veritat és que l'he encadenat, podríem dir que a vista i posant cintes! La via comença a sobre el pedestal de la dreta de la Babareza Güeca i se'n va lleugerament cap a l'esquerra. Després de la placa d'entrada on cal mirar-s'ho una mica comença la festa en entrar a la zona vertical o més. He vist una remada llarga des d'una lateral de dreta fins a una bústia d'esquerra i ma dreta a una pedra trencada amb molts trossos cantelluts. A partir d'aquí alguns passos delicats, amb poc canto, però sobretot qüestió d'aguantar-li. He anat aguantant i xapant una i una altra i he arribat a la R ben content! En Ramon s'hi ha posat en top-rope i se n'ha sortit molt bé.


Al final m'he emportat la Josep Estruc! A vista i posant cintes, olé -tot i que és un 6c suau.

Per acabar el dia encara li he fet un top-rope a Babareza Güeca (6c). He intentat improvisar pel mig de la placa però no: toca fer com quan la vaig re-encadenar fa poc. Una pedra gris de dreta que no és bona en lateral des de baix, però que es va fent bona a mida que vas pujant peus (té una punxeta que permet claver-hi el dit gros) i d'aquí remada llarga fins a una pedra-regleta primer i un canto raonable després. Més amunt, més senzill per l'esquerra però jo ho he fet tirant recte, apretant de valent. El Ramon prova la part de baix amb la corda passada directament per la R i res més i ho tasta fins al crux on decideix que el dia s'ha acabat.


Cremant les darreres energies en top-rope a Babareza Güeca.

Amb aquests quatre pegues ens n'anem a casa. Jo, ben content d'haver tatxat el sector (excepte els setens de l'esquerra, a l'Agulla del Frare de Baix, que no tinc a la llista ;)