dijous, 1 de novembre del 2007

Primera visita al Roc de l'Alou

Aquest matí, hem fet una visita al Roc de l'Alou, una zona escola de Berga. Com que no hi havíem estat mai, anàvem un xic perduts. De tota manera, uns escaladors locals ens han orientat sobre el grau de les vies on ens hem anat ficant.

Venint de l'aparcament, ens trobem directament amb una magnífica placa de calcari amb bastantes vies de V i V+ molt ben assegurades, majoritàriament amb químics. La foto següent ens mostra aquesta cara del roc. Cal fer esment que aquesta foto és un muntatge fet a partir de 6 fotos individuals, gràcies al programa autostitch (freeware) que recomano a tothom que vulgui fer panoràmiques de zones.

Panoràmica de la cara fàcil feta amb l'autostitch

He començat per la via que sembla la més senzilla (A) que deu ser un V-, molt bo com a via d'iniciació. La Mònica i la Clàudia l'han feta fins dalt, tot i que a la Clàudia li ha costat un xic. Al final, l'esforç ha valgut la pena.

La Mònica progressant a la part inicial de la via

La Clàudia al pas clau

A continuació he fet les dues vies de més a l'esquerra de la placa (B i C). Són dues vies de V+ amb algun pas delicat, amb poca presa de mà.

Jo mateix a la part inicial de la via B

I aquí a la part de dalt

Després hem anat a la paret que queda a la dreta de l'anterior. Aquí les vies són més llargues i difícils. A la panoràmica següent es veu aquesta cara amb les dues vies que he fet (6a?). Ambdues estan assegurades amb 6 químics. Després de la reunió es veuen dues línies que continuen amunt. Ignoro la graduació però deuen rondar el 6c i es veuen prou interessants. A l'esquerra de la panoràmica es veu un escalador fent una via de V+. Més a la dreta de la paret fa una espècie de canal i més a la dreta es veu una excel·lent placa vertical amb vies força difícils.

Panoràmica de la part esquerra de la cara sud-est.

La primera via que he fet en aquesta cara és la que va propera a l'esperó de la dreta. Es va fent bé fins a la zona en fa una lleugera panxeta on les preses escassejen i cal anar sobre uns plans entre la línia de les assegurances i l'esperó.

Aquí estic començant la part difícil de la via D

Finalment, m'he posat a la línia de l'esquerra d'aquesta. La part més complicada és la panxa que fa abans d'arribar a la reunió. Aquí hi ha un bon monodit i aviat s'agafen bones preses fins arribar amb un flanqueig fi a la R que queda a la dreta. Aquesta és un xic més difícil que l'anterior.

4 comentaris:

Jortx ha dit...

Si interpreto bé les teves panoràmiques, les vies que has fet són:

A.-Nedant t'empaito V
B.-Cha se là IV
C.-Foralorda IV

Jo també crec que el V és més fàcil que els IV's, perquè aquests últims ja demanen una mica de cura pels peus...

D.-Diadre 6a
E.-Qué másda 6a

Arribant fins la reunió de dalt surt un 6b a la dreta i un 7a de recte, molt bones les dues!

Per cert, bones fotos :)

Petrus ha dit...

Gràcies per la info. Amb aquests noms he estat fent una cerca i diria que la Nedant t'empaito queda més a la dreta, almenys així ho sembla aquí. Diria que la primera que vàrem fer (A) és la #4 que comentes en una entrada del teu blog.

Home, si el consens generalitzat és que aquestes vies són IV no seré jo qui afirmi el contrari -ja se sap que això dels graus és molt delicat. En tot cas, diria que la B o C deu ser la 1 d'aquesta ressenya i sembla que li donen V+

Per cert, saps d'algun lloc on trobar una ressenya actualitzada?

Jortx ha dit...

Aquesta web que poses és una scanejada de l'antiga guia (bastant desfassada, diria).

El més actualitzat és la nvoa Guia del Berguedà del Catx & Co. que és del 2004. A desnivel també hi havia alguna cosa però no massa al dia...

Petrus ha dit...

Efectivament, les ressenyes d'aquesta web són bastant antigues. Miraré a veure si la que esmentes d'en Catx està raonablement actualitzada. Salut i a tibar-li fort!