diumenge, 18 de gener del 2009

Castellsapera


Avui hem fet una sortida amb la família. Hem fet una ruta circular al parc de St. Llorenç del Munt, una joia mig desconeguda per mi. Hem començat la ruta a la Barata. Hem seguit la carretera uns centenars de metres fins trobar un corriolet que surt a l'esquerra, enfilant-se per un bosc força agradable. El camí passa a prop del Forn de Calç de les Cantarelles i segueix pujant fins a prop del Collet estret.

Montserrat, imponent com sempre

Aquí hi trobem un encreuament i seguim per la dreta, per un camí més planer que volta el cim de Castellsapera per la banda oest. Si estem atents veurem un corriolet a la dreta que mena a una canal que ens permet pujar als dos "cims": el principal, SW, on hi hem trobat un pessebre i el que s'extén cap al NE. Per arribar a aquest darrer podem fer-ho directament des del collet o, per als més xics, per una canal que vé del vessant SE que s'agafa una desena de metres més avall.

La grimpada, tan esperada per alguns, per arribar al cim NE

Al cim del Castellsapera

Hem baixat per la canal del vessant SE, i hem flanquejat la base de la muralla fins trobar el camí principal. He fet una ràpida escapada per veure l'entrada de l'avenc de Castellsapera (fins i tot diria que el vaig fer a la seva època). Després hem seguit fins al Coll de les Tres Creus i hem anat baixant pels Graons de Mura fins arribar al pàrking de l'Alzina del Salari (on vàrem aparcar aquest dia). Com que hem deixat un cotxe aquí ens hem estalviat la tornada, per la carretera, pesada i perillosa.

Els expedicionaris


2 comentaris:

Kesua ha dit...

Hola!
Sóc el Josep M. del blog apeupermontserrat i montserrat a peu. m'agrada el teu blog, aporta informació útil que segur faré servir. Ara mateix poso un link al teu blog com uns dels favorits.

Petrus ha dit...

Josep M: Celebro que trobis informació útil al meu blog. Veuràs que està orientat fonamentalment a l'escalada encara que, de tant en tant, hi apareix alguna altra activitat més tranquila (amb o sense nens).

D'altra banda, el teu blog també m'ha servit alguna vegada (p.ex., aquesta). La utilitat és mútua, doncs :)