dissabte, 28 de febrer del 2009

Cargolaire 2009


Després de bastant temps de no sortir, avui la Rosa m'ha acompanyat al Cargolaire. Es tractava de veure com funcionava la seva espatlla, que ha estat espatllada des de fa bastants mesos.

Hem començat per la Tarda de Sant Joan (V), la típica on escalfem els mitjanenes. Ha servit per comprovar a) que l'espatlla funciona raonablement bé i que b) la musculatura s'oblida ràpidament dels moviments de l'escalada. Després he fet l'inevitable destí (V+) i la Rosa ha decidit que per avui ja n'hi havia hagut prou. Ja s'anirà fent poc a poc.

Em dono per escalfat i ataco el projecte del dia, l'Orgia de la Tarda (6b), on hi havia fet un intent el setembre passat. Faig un pegue que ha servit per estudiar els passos i posar cintes, perquè m'he hagut de penjar quan gairebé ja tenia el crux superat. Sabent els passos, ha sortit sense problemes al segon pegue d'avui.

Tibant a l'Orgia de la Tarda

Baixant he deixat la R muntada per poder fer-li un top-rope a la veïna, Maleïda i Grollera (6c). La dificultat està concentrada en un tram relativament curt. Comencen les dificultats en una llastreta lateral, que he acabat agafant amb dreta. Esquerra a un bec, dreta a una regleta, pujar peus i esquerra a una regleta. La continuació és molt fina però la roc perd verticalitat -aquí estava bastant pillat i crec que cal agafar una petita lateral per equilibrar-se. Li he vist color, però caldrà treballar-la.

Per acabar d'arrodonir el matí, he fet la Solarium (6a) i he muntat un top-rope a la Verdonitis (6c). La Solarium és una passada de finura i la Verdonitis és la finura elevada al cub!. Verdonitis: entrada molt dura, amb canto raonable per l'esquerra i pas molt llarg fins una regleta a la zona de la primera xapa. Després, no sé (jeje) i més amunt pas de finura rera pas de finura... Diria que el nom li escau força!