dijous, 4 de juny del 2009

Grau dels Matxos


Aquesta tarda en Tati i en Jortx m'han portat al Grau dels Matxos, no gaire lluny de Centelles. Nosaltres hi hem anat per Moià i direcció Castellterçol... i acabar en una pista més o menys aquí. Es convenient deixar el cotxe un xic abans perquè els tractors no fan la corba d'on comença el corriolet que ens porta a peus de vies.

Si anem seguint pel caminet, anirem vorejant unes quantes vies i arribarem a un lloc on hi ha una ressenya en una funda plastificada. Aquí hi hem posat el camp base. Hem començat escalfant a Enderrocs Puigdomènech (6a+). Una via llargueta, com totes (uns 20 metres) molt agradable, on anem tastant el terreny: arenisca peculiar, amb bona presa sovint, però amb zones on no hi ha gran cosa i cal estirar-se. Enderrocs té la zona més complicada a la part final.

A continuació hem fet l'Escarbat Copulador (6b). A les fotos ja es pot veure de què va: un magnífic díedre que ens porta a una repiseta a partir de la qual hi ha un xic de tomàquet, però que surt a vista sense problemes.

En Jortx, a l'Escarbat Copulador...

... i un xic més amunt, a la zona dura.

Després, els bous s'han posat a Fot-li Morru (6c+/7a). En Tati ha anat fent, sense despentinar-se gaire i l'ha seguit en Jortx, més despentinat. Finalment m'hi he posat en top-rope. Un pas llarg abans del desplomet em surt bastant bé. Després venen uns passos durillos però que van anar sortint penjant-me sovint. La sortida del desplom també té la seva gràcia i després és un passeig fins la cadena.

En Tati encara ha triomfat a un 7b que atravessa un sostre, sostre!

En Tati, a un sostre de debò...

... que supera amb autoritat.

Després, en Jortx m'ha suggerit que fes el díedre Thycodroma Muraria (6b). Dóna gust anar acompanyat d'aquests guies! La via és genial, genial. Una bavaresa amb bon canto que et deixa en terreny de ningú... sort d'una bústia salvadora que permet iniciar uns moviments a la dreta i acabar la via sense més dificultats.

Qui escriu això, al primer tram de la Thycodroma Muraria...


... estudiant la bavaresa...

... i tibant-li!

Ha estat una visita a una zona desconeguda per a mi i puc dir que segur que hi tornaré. L'entorn, la roca i les vies es mereixen un bon nombre de visites futures!

7 comentaris:

Jortx ha dit...

La primera via que hem fet es deia Enderrocs Puigdomènech; suposo que a la ressenya escurcen el nom per falta d'espai =)

Petrus ha dit...

Gràcies, Jortx. Ja recordava que era "enderrocs + alguna cosa" ja... Ara ho arreglo!

isacoc ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
isacoc ha dit...

Hola!
Últimament vagi molt per aquest sector. M'agradaria saber el nom de la via de 7b amb gran sostrre, ja que a les ressenyes no surt molt clar.
Per cert, per l'equipador: molt ben equipat! Quina passada de vies! fa tres setmanes que coneixo el sector i no paro d'anar-hi!
Gràcies

Pavel Kondratov ha dit...

Hi! Nice pic. Tell please about shadow on "Grau dels Matxos" if you remember. When shadow covers rocks in firsts days of june?
Thanks

Petrus ha dit...

There is shadow in the afternoon. As the orientation of the crag is pretty much E-SE, I would guess that after 1 pm you will be fine.

Pavel Kondratov ha dit...

Thanks for answer, will try.