dijous, 24 de setembre del 2009

Tarda de Cargolaire


Aquesta tarda ens hem escapat al Cargolaire amb en Jortx i en Jan. Ens ha rebut un bon solet de tarda que més aviat feia buscar l'ombra... així que hem començat per la Tarda de Sant Joan (V). Per seguir escalfant en Jortx ha proposat El Vanguardista (6b). L'havia fet fa dos anys i des d'aleshores ni tocar-la. Veient en Jortx ha recordat la seqüència guanyadora i ha sortit sense especials dificultats! En Jan també l'ha encadenada per primer cop, amb la qual cosa ja ha estat ben content.

En Jan engalomant El Vanguardista

Després el nostre guia ens ha portat al Crostó de Roca (6b+) i l'ha feta sense despentinar-se. Entre que m'he fixat bastant en els moviments i que en Jortx m'ha anat cantant la via, ha sortit al flash. L'entrada té algun pas llarg però es va fent bé fins un bec característic. Aquí cal posar-se bé ajuntant mans i obrint cap a l'esquerra. Després, recte amunt i aguantar el viatget fins estar a l'alçada de la quarta assegurança per xapar amb la dreta, agafat des d'una fissureta vertical. Després la cosa es torna més roma i tecniquilla, però es va fent, anant amb compte.

Aquí, en Jortx m'ha fotografiat mentre em cantava els passos al Crostó de Roca

En Jan li ha fet un molt bon intent, però s'ha complicat a la darrera xapa... segur que a la propera cau.

Per acabar, hem anat a fer una ullada a Hipotecats(?) (7a+), just a l'esquerra de la Nous: era una via que el nostre guia encara ho havia provat mai i jo hi havia vist algú enfilat alguna vegada. No cal dir que és una talla massa gran per mi. En Jortx l'ha muntada, li ha fet un altre intent en top rope i li ha trobat passos molt durs... no cal dir més! L'entrada es va fent fins a l'alçada de la tercera xapa on cal moure's un xic per l'esquerra on hi ha una bona presa per les dues mans. Segurament cal tibar-ne amb la dreta, una frangeta per l'esquerra, pujar peus, caçar una bec-romo per la dreta i anar al bec bo amb l'esquerra. Després cal passar per la dreta, amb una bona mà esquerra a una fissura i un bolo per la dreta. A partir d'aquí, no sé gaire com anar a buscar unes pinces molt dolentes per la dreta a sota el sostre, tibar-li i caçar el canto bo de sobre el sostre. Despreś de pujar peus, una bona llastra d'esquerra i gotes d'aigua per la dreta permeten tibar fort per rebotar sobre un canto regular (mà esquerra) per caçar el canto bo superior on ja s'acaba la història... No hi he vist possibilitats a dues zones concretes., el que vol dir que ja la farem quan siguem més grans!

Jo mateix batallant a Hipotecats

I amb els braços ben infladets, cap a caseta ben d'horeta :). I ara m'he adonat que en Jortx no ha sortit a cap foto, malgrat haver-ne tirat un munt :(