dimecres, 8 de desembre del 2010

Cargolaire


Avui hem fet una sortida amb la Rosa. Inicialment havíem pensat sortir al matí, però la humitat ambiental ens ha portat a posposar-ho fins la tarda. Així que avui no hem estat els primers d'arribar-hi!

Ha fet una tarda primaveral que ha permès escalar amb màniga curta (quina diferència amb l'altre dia, a la Mussara!). Avui hem estat a la zona del Meandre.

Hem començat per La Noia de Calders (V) i baixant he aprofitat per posar les cintes a la seva veïna, Solitari (6b) que encara no tenia a la col·lecció. Quan l'he vist he recordat que li havia fet un tast en top-rope fa un temps. El pas clau és allargar-se des d'un invertit fins a un bec i després controlar bé el canvi de pes per anar cap a l'esquerra. L'altra vegada ja li vaig veure color i avui l'he engalomat. La Rosa ha trampejat un xic però també li ha sortit força bé.

La Rosa a Noia de Calders.

L'estirada clau de Solitari...

... i un xic més amunt ja sols resta controlar.

A continuació ens hem posat a Te Negre (6b), absolutament nova per a mi. He anat fent, però al crux no he encertat a moure'm prou bé a la dreta amb la finura suficient i m'he penjat. La resta ha sortit sense dificultats, inclosa l'arribada a la reunió: Des de sota fa un xic de iuiu, però es xapa bé des d'una escletxa invertida. Després li he fet un segon intent i ha sortit! La Rosa també li ha fet un parell d'intents i al segon ha baixat des de la darrera xapa.

Finura al crux de Te Negre...

...i la Rosa fent-li el darrer intent.

Animat pels èxits encara m'he ficat a La Reputació (6b), just a l'esquerra de la Verdonitis. Aquí s'ha acabat el bròquil. Encara ara he de veure com fer l'entrada, que sembla ben bloquera: una regleta de dretes per anar a buscar una pinça d'esquerres i a partir d'aquí, ??? No he sabut trobar res per la dreta fins la fissura, massa amunt com per tibar només de la pinça. Després, esquerra a un altre lloc de la fissura, estirar-se a una llastra vertical de dretes i les dificultats baixen notablement. Entrada desfassada, amb tres ??? De ben segur que en Jortx me'n sabrà treure l'entrellat?

Una bona estirada a La Reputació.

De mica en mica s'ha anat fent fosc i hem anat recollint els trastos. Seguim acumulant projectes!

2 comentaris:

jortx ha dit...

No aquesta vegada...

Tant La Reputació com la veïna Kulunguele em van sortir sense saber massa bé com... a les dues recordo moments que pensava que me n'anava avall, però la seqüència no la recordo!

Ho sento =P

Petrus ha dit...

Cap problema, però havia d'intentar-ho :)