dissabte, 3 d’octubre del 2015

Cova de l'Ocell


Avui en Pep i en Mario m'han portat a la Cova de l'Ocell, un lloc lolo, on els bons fan 9b+ i els no tan bons... fan menys.

Aparcant aquí (41.747303, 2.190269), just quan el camí gira un xic a la dreta, s'arriba al sector en menys de dos minuts. El primer que sobta és el tipus de roca. Els primers metres són d'arenisca molt erosionada. Després ve un tram de conglomerat fi, en algun lloc torna a haver-hi una franja d'arenisca i la part superior és conglomerat mooolt fi. Les vies que hem fet tenen una entrada amb bon canto i una arribada a la R agònica!

Comencem per la via més senzilla, menys vertical i que té la R més baixa. El tacte dels primers metres és curiós. Sembla que la roca pugui arribar a trencar-se de l'erosionades que estan les bústies que trobem. De tant en tant fins i tot fan ponts de roca entre elles. Es tracta d'anar fent, sense massa entrebancs.

Roca curiosa i variada.

A continuació ens hem posat a la via veïna de l'esquerra. Aquí hi trobem un passet curiós a mitja via i una entrada a la reunió durilla. Potser hi ha una manera més senzilla, però ens hi hem hagut d'esmerçar. 

 La segona del dia ja es redreça una mica més...

Baixant em miro la següent a l'esquerra. En Pep l'ha tastat fa uns dies i no li ha trobat la manera d'entrar a la reunió. Amb ganes de buscar surt una forma de fer-ho, aprofitant una bústia invertida per la dreta. D'aquí es poden pujar peus i buscar alguna cosa per les mans abans d'anar a caçar un romo a la dreta que també hem fet servir a la via anterior. La part de baix surt sense massa complicacions.

Fent la tercera.

Baixant d'aquí poso cintes a la via de la seva esquerra. En Pep s'hi posa per sota i va fent bé fins la darrera xapa. Allà no hi veu manera i, després de mirar-s'ho del dret i del revés decideix deixar-ho estar. Pujo jo i m'ho miro, també. Tibant de la darrera xapa trobo una manera raonable: dreta a una pedra negre i allargar-se força per pillar una pedra blanca trencada a sobre la llastra. Aquí cal pujar peus i confiar que es trobarà alguna cosa per les mans... que no hi és massa! Però aconsegueixo arribar a la R. Baixant em miro com fer-ho sense tocar la xapa i s'hi veu alguna manera, però aprofitant unes merdetes inhumanament merdetes. Podria sortir, però és dura, dura!

 En Pep, a una zona relativament tranquila de la #4...

 ... i en Mario, un xic abans.
 
Baixant d'aquesta muntem un top-rope a la de més a l'esquerra. Aquí l'entrada demana tibar un xic, però es fa sense massa problemes. Després la cosa es posa força dura, vertical i amb poc canto. Com més amunt, menys canto i a la part final el conglomerat sembla un rebossat de paret de totxo, on s'ha de levitar... En algun lloc, per levitar m'he ajudat d'una xapa. Excepte aquest pas, la resta ha sortit (en top) però n'hi ha per al·lucinar!

 La #5. Agonia pura i dura in crescendo.

El dia ja no ha donat més de sí. De fet, ens ha fet fora la pluja! Hem arribat amb boira de manera que, al principi, semblava que estàvem al Ben Nevis. Després ha sortit el sol durant una estona i, per acabar, aigua. Però ja tocava, tant per l'hora com pel treball fet: 5 vies curiosetes!