dissabte, 4 de juny del 2016

Més Faraó de Baix: Aresta Escofí i altres


Avui amb en Ramon hem tornat al Faraó de Baix perquè el temps no convidava a intentar quelcom més ambició. Hem anat novament a la part dreta amb la idea de començar fent l'Aresta Escofí.

Ha començat el Ramon amb el primer llarg (IV). Anar fent, sobre terreny arrampat però amb presa petita i després en diagonal a l'esquerra intentant no tocar una llastra que sona buida -tot i que deu haver aguantat moltes tibades. 

 En Ramon al primer llarg de l'Aresta Escofí.

El segon llarg és guapo de veritat. Vertical o més en algun punt, però amb bona presa arreu. L'hem fet en plan esportiu: primer jo, m'he despenjat fins la R1 i després l'ha fet el Ramon i l'he despenjat fins al terra. Finalment he rapelat des de la R1.

Jo mateix al segon llarg -guapíssim- de l'Aresta Escofí.

A continuació hem decidit fer la que ens faltava de l'altre dia, la #9 (V+). L'hem fet en plan clàssic, pujant els trastos a l'esquena fins la reunió. Allà hem dubtat un moment sobre què fer, però veient el bon 6c que vam provar l'altre dia, i que va sortir en top-rope però al límit, he proposat de tornar a fer-li un intent:

 Intentant el 6c que encara es resisteix...

Aquesta vegada he anat prou bé fet fins ben amunt, amb un pas d'estrès inclòs. He intentat reposar d'una bústia bona, però no he aconseguit desinflar-me i ja només he aconseguit arribar a xapar la penúltima i m'he penjat. Després ens han comentat que cal aprofitar el díedre més del que ho feia: anar per la placa de l'esquerra desploma un xic i és dur perquè es va justet de peus. Per la propera ho sabré! Sortir de la penúltima es pot fer de diverses formes, però el tridit d'esquerres i anar a buscar una gris a la dreta potser és la que m'agrada més. Després ja no és tan vertical i només cal aguantar-li fins la R (que no és poc!).


 En Ramon, lluitant-lo també.

En Ramon li fa un tast en top-rope i va més o menys com el darrer dia. També ens ha passat factura el fet de no haver escalfat gairebé...

Total, que d'aquí ens n'hem anat a la Placa de l'Esgarrinxada on estarem a recer de l'ambientillo del Totxo del Camí. Aquí hem coincidit amb tres més, però hem anat fent la mar de bé. Nosaltres hem fet el Ratolí de la Mussara (6a+) en primer lloc. Una via amb un pas bloquero que m'he mirat i remirat unes quantes vegades fins acabar penjant-me. Qüestió de superar la panxeta un xic per l'esquerra i caçar un parell de pedres anant a la idea i sense xapar... estranya.

 En Ramon fent Ratolí de la Mussara.

Després hem fet Kalystratus (V+) i d'aquesta només cal dir que és una via boníssima i molt recomanable. Totes comparteixen reunió amb el 6b+ de l'esquerra on han estat tibant-li els companys i que no hem tastat, entre altres raons perquè s'acostava un bona foscor i començava a caure alguna gota.

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Doncs sí que li esteu traïent el suc al Faraó dreta sí !

Petrus ha dit...

Sí, Jaume!!! Estem moooolt apurats, com veus XD Ara, però, ja s'ha acabat -de moment!!