dimecres, 1 de novembre del 2017

Circular per Montserrat


Avui, dia de tots Sants hem tornat a fer una volta per Montserrat. Aquesta vegada hem fet un camí que jo encara no havia fet mai.

Hem deixat el cotxe a la cantonada de la urbanització i hem anat pel Clot de la Mònica amunt, passant pel costat del Serrat d'en Muntaner i per la Pastereta. Al trencall que hi ha a dalt ens n'hem anat direcció a Sant Joan. Aquest tram torna a ser de pujada intensa a trams!

Hem fet un mos en un cimet assolellat des d'on hi ha unes bones vistes cap a la Plantació, cap a Ecos i cap al sud, i després hem seguit amunt. Passem pel peu de la Miranda de Sant Joan i trobem una gent que comença una via llarga i senzilla, La Torna (III). No sabia que hi hagués vies per aquí. Deu ser ideal per a iniciació inicial.

 Hem fet el mos aquí, amb bones vistes!

 Hem fet el mos aquí, amb bones vistes!

 La plantació en primer terme i, al fons, Montgròs, Ecos i Albarda Castellana.

Arribem a l'ermita de Sant Joan ja sobre pista dura. Ens cal baixar un tros amb fort pendent i aviat trobem un corriol que surt a mà dreta i que ens portarà per una drecera fins al camí de les bateries, passant pel Torrent de la Font Seca.

 L'ermita de Sant Joan, ja en terreny civilitzat i, per tant, amb gent.

Sortim al camí de les bateries i anem resseguint les parets. Trobem la drecera de Fra Garí i més endavant la Drecera dels Graus, però nosaltres anem seguint el camí ample fins la pista que va de Collbató a la Vinya Nova. Anem uns metres direcció Vinya Nova i aviat surt una pista a mà esquerra que ens porta al cotxe novament.

  En blau, el recorregut d'avui.

Una circular ben xula per un matí. Hem tardat aproximadament 2h30.