dijous, 5 de juliol del 2018

Els Graus


Aquesta tarda amb en Ramon ens n'hem anat als Graus. Hem començat per la Placa de la Poma, on ja havíem estat altres vegades. Aquí hi ha tres vies ben guapes, la Pinxos no Morunos (V+), la Gamarús Alegre (6a) i la Atxís Txús (6a+).

La Pinxos és prou interessant, amb passos de forats al principi, un tram de finura, bon canto després i un ressalt vertical o lleugerament desplomat on s'ha de buscar bé la continuació més lògica. En Ramon la fa de primer, però per ser la primera del dia ja s'ha de tibar força!

A Pinxos...

La Gamarús és un xic més difícil sobre el paper, però més franca. Foradets al principi i un desplom amb molt bon canto. Per la dreta s'agafa una bústia d'escàndol que et treu de les dificultats ràpidament.

 Fent la (no pas el) Gamarús Alegre.

La Atxís té un passet bloquero als volts de la segona xapa. També hi ha algun canto amagat que no he sabut trobar. Més amunt, aire entre les xapes i una llastra enorme que sona buida, on hi has d'acabar posant els peus damunt.

 A Atxís, Txús.

Després d'aquest escalfament ens n'hem anat a la zona de El Beat, on jo no havia fet mai la #38, un 6b de 35 metres que pintava molt bé. Portem corda de 60, així que assegurem des d'un replanet des d'on ens sobrarà un xic de corda i tot. En primer lloc cal superar un ressaltillo per trobar la primera xapa. Aquí comença un muret vertical amb bon canto, on cal anar trobant el camí. Als volts de la tercera m'embolico una mica per la dreta. Realment cal anar per l'esquerra seguint bons cantos. Després, zona tranquil·la, d'anar fent amb algun pas de finura fins plantar-te sota el díedre desplomat final. Aquí hi ha un parell de passets forts. El primer per superar el primer desplomet. Una llastra a la dreta i un lloc a la fissura on es queden les gemes dels dits encastades permeten resoldre'l. Més amunt cal anar aprofitant el díedre i hi ha un passet primer per uns monodits a la placa de l'esquerra i després una obertura de peus curiosa cap a la dreta. Cal mirar bé perquè hi ha una bona pedra de peus. Després, només s'ha d'acabar d'aguantar, sense dificultats especials. Engalomada a vista, ha estat la cirereta d'avui, que ens ha permès plegar trastos i enfilar la tornada a casa.


A la #38 de El Beat.