divendres, 12 de juliol del 2019

Queralt - Parking


Aquesta tarda anem amb en Josep cap a Queralt, al sector de sota el pàrquing. La guia marca algunes vies bones que en Josep ha tastat alguna vegada i, sobretot, estarem a l'ombra!

Comencem amb La Cobra Assassina (V+), a la dreta de tot. Terreny un xic trencadot, amb moviments guapos. Interessant. Deixem una corda per provar la de l'esquerra més tard i ens n'anem més amunt.

Aquí hi trobem un parell de vies espectaculars. Primer fem Nimeria (6b). Una via llarga, 25 metres, mantinguda i amb bona roca. Té alguns llocs on has de mirar-ho una mica però, com diu en Josep, anar mirant sempre surt algun canto. Recordo un pas finet al primer terç i un tram més vertical, però amb bon canto, cap a la part final. Un viot, recomanable 100% que encadeno ben content!

El primer viot del dia, Nimeria.

A continuació ens posem a La Tortuga de Maui (6b+), una altra via espectacular i molt recomanable! És d'un estil similar a l'anterior, amb dos punts més exigents. Una remada llarga al primer terç, a buscar canto on no sembla que n'hi hagi, i un moviment després de la bavaresa: per sortir-ne hi ha un rom de dretes on convé rebotar amb la dreta a buscar un cantell bo. Després, anar aguantant, ja amb moviments més evidents. Encadenada gràcies a haver vist en Josep fer-la i una sensació bestial, d'haver gaudit a tope!

I el segon: La Tortuga de Maui.

A continuació tornem a la nostra corda que, en top-rope, ens deixarà provar No Fa Por (6b+). Malgrat el grau igual que l'anterior, aquesta és més bloquera i molt més curta (12 metres). No és evident veure els moviments, sobre presa petita i peus en adherència, però surt en top a la primera.

No Fa Por... però s'ha d'apretar!

Després faig L'Hipopòtam (V+), una via curta però agradable de fer, amb un tram més exigent a la part final. Serveix per tastar la veïna del costat, Mustang (6c+), curta (10 metres) i bloquera també!

En Josep es posa a Mustang en top i va treient-ne els moviments, amb algun llançament rabiós i explosiu. Jo m'hi poso també i, sense encadenar-la, també aconsegueixo veure com fer-la. Hi ha un parell de moviments molt durs, una estirada molt béstia a pillar un bony en pinça de dreta, passar cap a la dreta a buscar presa raonable i després un bloqueig molt exigent cap a l'esquerra (on el company ha fet un llançament) a buscar canto raonable. Podria sortir en una propera visita...

Als primers metres de Mustang.

I amb 6 pegues i dues vies brutals a la butxaca, ens n'anem cap a caseta...