dissabte, 6 de febrer del 2021

A la banda de ponent

L'Ernest ha estat treballant a la banda de ponent del Mal Balç. 

Ha fet una bona neteja a la primera via que es troba, per fer amb catxarros. Encara no hi ha la reunió i fem servir una corda penjada d'un pi més amunt. Guapa!

Després anem fent les altres d'aquesta part, per acabar a l'esquerra de tot, on hi ha alguna creació nova més, a la Zona de Jehová (si hi aneu, sabreu per què).

Aquesta és la segona del dia. De la primera no hi ha fotos...

La nova creació de l'Ernest és una via força desplomada. Hi ha alguns passos de tibar-li i sobretot, cal confiança amb les mans, on malgrat tot sempre hi ha un tacte de sorreta solta que convida a anar netejant, bufant, magnesiant... fins que t'hauràs fos sense fer el pas. Gas i amunt i surt apretant una mica. Orientativament de 6b.

La nova creació! Molt guapa...
 
... on s'ha de tibar força malgrat la poca llargada de la via!

Perquè quedi constància que també l'he encadenat :)

Un top-rope a una altra via que aviat estarà acabada també! L'Ernest no para!

A la dreta d'aquesta zona hi ha una xapa de reunió i un spit per arribar-hi que  sembla indicar una via d'artifo o de trad. Ens hi hem posat amb mentalitat trad i hem apretat una mica les dents. Terreny sorrenc, alguns friends i un spit a la zona on s'ha d'apretar força. Els 20mm de llargada d'un spit no donen gaire confiança en aquesta roca, sobretot per forçar en lliure, però és el que hi ha... Igual que la reunió, d'un sol spit... La via és guapa, però. 3 friends per si de cas i una cinta + R.

I una de semi-trad prou durilla.