diumenge, 20 de juny del 2021

Vallirana

Avui amb l'Ernest hem tingut bastants dubtes amb la meteo. Al final, les previsions dels models s'han complert (i els de TV3 han accedit a dir-ho) i quan ens hem llevat estava plovent a molts llocs... excepte a Vallirana probablement! Cap allà que hem anat i l'hem encertat!

Ens n'hem anat al sector Rototom, sense tenir molt clar on ens posàvem. Hem decidit començar amb la via #110 segons la ressenya del Fernando (al final en poso una còpia). Es tracta d'una vieta ben guapa, amb moviments xulos, on cal tibar una mica més a la part de dalt (V+/6a)


Escalfant a la #110.

Després hem fet la de la seva esquerra, Pijus Magnificus (6a+). Molt guapa.


A Pijus MAgnificus.

Després ens posem a 1+1=3 (6a+). Encara que a la ressenya hi posa 6a, té un tram d'entrada ben tens, on s'ha de tibar força, així que li escau ben bé un plus o més. A la part de dalt torna a haver-hi un passet de bavaresa curiós per entrar a la reunió. Val a dir que, baixant, hem provat l'entrada directe a la via, sense fer la ziga-zaga per la dreta com mana la primera xapa. Surt, però s'enrabia molt!


A la 1+1=3 cal tibar-li força a l'entrada. Un bon 6a+ o més.

A continuació fem la de la seva esquerra per tenir-ho toc tatxat aquí. Es tracta de la #107 i és un bon V+/6a.


La #107 té un muret centralon s'ha de tibar una miqueta...

Des d'aquí ens n'hem anat cap a la dreta, a una zona on hi ha un altre grup de vies una mica més dures.

Comencem amb Pol (6b/6b+). Una entrada exigent fins acabar de pujar els peus per un pas de decisió (o d'estirar-se molt en el meu cas) per arribar al canto que permet xapar la segona. Després un ressalt maco, però d'anar fent i un mur final on hi ha una apretada. Molt bona!


A Pol hi ha una entrada dura i un mur interessant a dalt.

Després fem Rototom, una mica més senzilla que l'anterior (6a+/6b). El més dur és l'entrada. Veig que l'havia fet el 2014, quan vaig fer la meva primera visita a Vallirana, però aleshores la vaig fer en top-rope.


Avui també he encadenat Rototom.

I per acabar la feina, ens hem posat a Mastya Nyaya (6b+). És més difícil que les altres. En particular, té una entrada bloquera on s'ha de tibar fort i anar a caçar una presa acceptable per la dreta mentre es controlen bé els peus. Pujant l'esquerra ja et pots posar bé per sortir d'aquest moviment. Més amunt hi ha un muret desplomat on toca encara el desplomet per un canto acceptable i anar a buscar una zona roma que permet passar un xic a l'esquerra. A la part final, un muret amb bon canto, però amb alguna remada on s'ha d'apretar també. Molt guapa, com totes les que hem fet!



A Mastya Nyaya s'ha de tibar una mica més!

A aquesta hora ja ha sortit força el sol i ens comencem a rostir una mica. Això i que volem dinar a casa ens fa plegar trastos després d'haver fet 7 bones vies on hem gaudit de valent! Avui jo no recordava que hi havia el pàrking previ, a la serradora i hem fet l'aproximació que segueix la riereta pudent. També hem estrenat el túnel de Vallirana! Segur que els habitants d'aquí deuen estar més que contents. Els visitants també, perquè ens estalviem tot el tram de poble... 

Em sorprèn que, malgrat les visites fetes, encara hi tinc molta feina a fer aquí...


Ressenya del blog d'en Fernando.