dissabte, 28 de maig de 2022

Familiar a Carboneres

Avui hem sortit amb la Clàudia i la Rosa. Sortida familiar, que feia moltíssim temps que no en fèiem cap! Hem anat a Carboneres, que s'ha de caminar poquet i a la Clàudia no li convé. 

Quan arribem a peu de via ja hi ha una altra cordada, acompanyats del seu bebè. Nosaltres volem començar amb suavitat i ens posem a la Variant lo Petitó (IV+). Començament molt suau, un muret que s'ha de saber llegir i un flanqueig prou llarg. Les darreres xapes, sobre una placa llisa, fan una certa por, però la via flanqueja bastant més, de forma que no cal atacar-la. Menys mal! La Clàudia i la Rosa la fan sense cap problema.


A la primera del dia.

Aprofitem la reunió per fer Lo Petitó (V). Aquí hi ha una mica més de feina als primers metres. De fet, s'ha de tibar de valent i em toca explicar molt bé els passos perquè la Clàudia la faci. Molt bloquera pel grau proposat!Un quintu que és més...

Després fem Ca la Garta (V+) que també comparteix reunió. Aquí hi ha feina de debò i la Clàudia no se'n surt pas, al primer tram. Després, un cop haver-li explicat amb bastant detall què cal fer, sí que se'n surt... No ens enganyem, jo he hagut de d'apretar molt per encadenar-la. Després farem dos 6a's que són força més senzills que aquesta via... Quan toqui reeditar la guia, no estaria de més actualitzar la graduació...


Tibant de mala manera a Ca la Garta.

La Rosa ha vist que en aquestes vies hi havia molt de tomàquet i ha passat de fer-les. Després ens hem posat a És Millor un Ossu (6a) que jo havia fet alguna vegada. Aquesta és una vieta d'anar fent, molt suau excepte les darreres xapes per entrar a la reunió on s'ha d'apretar una mica. El sector femení la gaudeix sense dificultats.


Ara en ve una de Love Climbing.

Una mica més de feina hi tenim a la de la seva esquerra, la #7 (6a). Probablement aquesta estigui ben graduada en conjunt (el primer llarg, tampoc, segons la meva opinió). Fins la primera reunió hi trobem uns passos amb alguna tibada i alguns moviments de díedre abans d'entrar a la reunió. Per sortir-ne, hi ha una aixecada delicada, de posar-s'hi bé mentre es tiba en lateral amb l'esquerra. Continuar així, tibant de laterals, fins posar el peu a sobre el sostret. Després anar fent fins un diedret on torna a haver-hi un passet delicat fins pillar bon canto. L'arribada a la reunió (que comparteix amb l'anterior) és un xic més senzilla, amb bon canto per l'esquerra i peus en adherència, això sí!


I la sal justa a la #7.

Una matinal familiar ben aprofitada!