dijous, 27 de desembre del 2007

Tarda al revolt de l'Àliga

Aprofitant que les tardes ja comencen a allargar més -d'optimisme, que no en falti: per Nadal, un pas de pardal; per Sant Esteve, un pas de llebre- he enganyat al Ramon per anar a fer unes tibades al revolt de l'àliga.

A la meva primera visita, vàrem atacar la part esquerra. Avui, hem començat per la dreta, amb les primeres vies que es troben arribant pel camí. Hem fet la via #36 (IV) que té un començament força verticalillo (V) per continuar després amb una placa inclinada molt guapa.

La seva veïna #35 (V+) ha estat la següent de caure. L'entrada és idèntica a l'anterior i després la línia de xapes convida -de forma bastant artificial, tot sigui dit- a allunyar-se del díedre. Aquí el Ramon ha comprovat que aquí ja cal tibar bastant més.

En Ramon acabant la via #25 (V+)

Després d'aquestes vies he fet la #34 (6a). La part més difícil està a les dues primeres xapes, amb lleuger desplom i bon canto, tot i que cal fer algunes tibades prou potents, especialment a l'alçada de la primera. Cal fer notar que després del tercer i darrer parabolt hi ha un bon viatge amb tendència a la dreta fins a la reunió. No és difícil, però... En aquesta via el Ramon ha quedat petat poc abans de la segona xapa -malgrat l'aquarius i altres additius. Per desmuntar la via he decidit enfilar-me a la #35 (6a).

Aquesta via comparteix la primera assegurança amb la #34 i després segueix un díedre que acaba en xemeneia en un recorregut molt atractiu. Una entrada amb tibades potents dóna lloc a una zona on en díedre pots deixar-te de mans. Uns passets en díedre i es pot acabar en ramonage, recolzant l'esquena a la paret de la dreta. La via és fotogènica fent fotos de dalt a baix -lamentablement la càmera estava a baix.

I, finalment, ens n'hem saltat unes quantes per acabar fent la #27 Pit-roig (6a). Una placa verticalilla amb els cantos justos per anar tirant amb els problemes justos. I d'aquí, cap a casa, que el dia allarga, però no gaire.

Les vistes, en acabar la sessió

2 comentaris:

PGB ha dit...

M'agrada com has començat el post... tant de bo allarguin fins les 10 sempre les tardes! :P

Petrus ha dit...

Tens tota la raó! Però tranquil que, de mica en mica... allargaran fins a les 10 :)