dissabte, 6 de desembre del 2008

Passejant: Collbató-Monestir-Collbató


Avui hem anat a fer una passejada per Montserrat. Havia de ser una sortida familiar, però finalment les nenes s'han quedat a casa: la Clàudia s'havia torçat el turmell recentment -i la Mònica evidentment ha estat solidària.

Així que hem quedat amb en Bep, la Maica & nens i l'Elies i la Gemma, que han seguit el pla previst inicialment: sortida amb dinar a fora. Nosaltres hem pitjat l'accelerador de tornada i hem dinat a casa!

La volta està molt ben descrita aquí, d'on també he extret aquest mapa (excel·lent) que ens pot servir d'orientació.

Mapa del recorregut

Hem iniciat l'excursió circular des del carrer Drecera de Collbató. Allà hem enfilat en direcció a la drecera de Fra Garí. Al cap d'un centenar de metres trobem un camí a la dreta que ens porta al berenador de sota les coves de Collbató. Pugem a les coves de Collbató o del Salnitre i anem seguint el GR que passa pel sud del Serrat de les Garrigoses. Hem vist algú enfilat per allà... quines dentetes!

El camí no te misteri: anar seguint fins a la Santa Cova (que jo no havia visitat mai, encara -ja té gràcia, oi?) i d'aquí fins al Monestir. Aquí hem enfilat el camí cap a Sant Joan, però passat Sant Miquel s'agafa un camí a l'esquerra que ens porta planejant cap al vessant sud de la Muntanya, fins a sobre Collbató. Ens hem passat la drecera de Fra Garí i hem baixat per la drecera que surt just a la senyera prop de la zona de "La Taca Blanca".