diumenge, 18 de gener del 2015

Vallirana


Avui hem tornat a fer una matinal a Vallirana amb en Pep. Fotia un fred que se les pelava, però al sol hem estat prou bé... tot i que de tant en tant algun nuvolet tapava el sol. Hem començat per les tres vies noves que s'han obert a l'esquerra de La Raja al sector Vegetarian.

Comencem per la via de l'esquerra, Kashif (6a). Començament plaquero no massa exigent, amb moviments macos que es redreça cap al muret final, on cal donar la talla. La reunió queda penjada a l'esperó de la dreta i és compartida amb la del costat.

A la nova via de l'esquerra

Aprofitem per fer la del costat, la que va en diagonal, Die-Dron (6b). Baixant hi poso cintes i, a la vista de la pinta que té, decidim provar-la en top-rope, per si un cas! Segurament no hagués calgut, però més val prevenir, jeje. La via té una entrada exigent seguint una fissura no massa marcada, que comparteix amb la via de la dreta. Després dels primers es separa cap a l'esquerra i en aquesta zona en lleugera diagonal cal saber moure's a esquerra i dreta, cercant el millor camí. Perfectament factible per un altre dia.

A la diagonal

Preferim no haver de fer els primers metres comuns de la de la dreta (6a+) i ens n'hem anat cap al sector de l'Escut. Allà ens posem a la Top 10 (6a), que té un començament senzillet i una zona més tensa per superar el desplom i acabar arribant a la reunió. Molt guapa.

Fent la Top 10. Sens dubte, molt guapa!

Mig baixant, aprofito per fer un top-rope a la Angela (6a+). Té un bon desplom amb bons cantos. El crux està per passar d'una bona safata per les dues mans a un parell de becs cantelluts que queden lleugerament a l'esquerra i acabar de sortir de les dificultats amb algun moviment atlètic més. Sabent els passos és ben senzilla, si has de buscar ja depèn de la pila de cadascú.

Després fem la One (V+) que va a buscar un bloc i una llastra reforçats artificialment. Queda el dubte de si el reforç serviria d'alguna cosa si el bloc decidís canviar d'ubicació, però avui ha preferit seguir al lloc. Uns passos interessants als volts d'aquests elements i la resta d'anar fent.

En Pep a la One

També hem fet la seva veïna, la Cacaolat Spirit (V+). Els passos més exigents són quan es redreça, on només cal tibar dels bons cantos que apareixen amb tendència a l'esquerra. També m'ha agradat molt!

Cacaolat Spirit forever!

Baixant he posat cintes a la del costat, The Unforgiven (6b) i m'hi ha posat des de sota. Té un pas concentradet als voltants de la tercera xapa, on cal creuer un xic d'esquerra a dreta i aixecar-se sobre uns peus no massa grans i agafat d'unes merdetes no massa bones. Sort de tenir una cinta llarga que m'ha permès xapar mig còmodament, si no encara hi hauria un pas més ben tens. L'arribada al desplom no presenta problemes i superar-lo demana tibar-li i fer treballar bé els peus. Guapa!

 Jo mateix abans del crux de Unforgiven...

... i superant-lo!

I despreś de 7 vies fetes toca anar-se'n ben content cap a casa. Encara em queda feina per fer-hi aquí!

I deixo que els lectors opinin sobre si les fotos queden millor amb marc negre o sense...