diumenge, 1 de març del 2015

Can Paulet. Nanai de la Xina


Avui, amb els Peps ens n'hem anat a fer esportiva a Can Paulet. Zona nova, amb ressenyes del llibre nou... Sorpresa, per tant! Després de passar-nos de llarg el caminet d'entrada i iterar unes quantes vegades, localitzem un espai a tocar d'un dipòsit municipal on cal deixar el cotxe. Un minut tornant enrera pel carrer i estem a sobre del barranc. Can Paulet té dos sectors. El Nanai de la Xina és el de la dreta, mirant la paret, i té vies assequibles.

Comencem per la dreta de tot, amb la més senzilla del sector,la crosta o la molla (V). Inici per díedre, repiseta i final en placa. No és especialment guapa, però fa el servei. Serveix, entre altres, per adonar-nos de que hi ha sobamenta...

A la primera del dia.

Després ens posem a la de la seva esquerra, la meva cuca (V+). Aquesta l'he trobada molt recomanable. Passos interessants al mig i per superar el desplomet final, sempre amb canto suficient. Bona!

A la meva cuca. Bona!

Després ens n'hem anat força més a l'esquerra, a fer la Cairo (V+/6a). Té una entrada tensa, on cal tibar-li, i algun pas ben llarg després. A continuació supera un ressaltillo per entrar en un terreny rampós. Finalment es torna a redreçar, amb aleje inclòs, per entrar a la reunió en uns darrers metres molt verticals i bon canto. Una via interessant, també.

Als primers passos de Cairo.

Anem una mica cap a la dreta, saltant-nos el 6a que volíem fer, i ens posem a la Strong (6b). La via és molt dura i no l'encadenem pas! Als voltants de la segona xapa s'han de fer filigranes. La tercera queda força amunt i per sortir-ne s'han de fer més filigranes encara. Reposant a la tercera xapa ha sortit, però resulta dura, dura!

En Pep, atacant Strong.

Recargolant-me per intentar no penjar-me a 
la tercera xapa... sense èxit!

Després ens posem al díedre de la Cimoc (6a). Aquí el terreny és força més agraït, tot i que les xapes queden normalment a l'esquerra de la via. No és especialment atractiva, però tampoc no és un trunyo.

Terreny alpí a la Cimoc.

A continuació ens posem a la via que dóna nom al sector, la Nanai de la Xina (6a). També té uns moviments curiosos per superar una panxeta d'entrada, però acaba tenint uns moviments interessants. També hi trobem restes d'equipaments antics.

A Nanai de la Xina.

En general, les vies m'han semblat apretades. El sector no és especialment atractiu, però mereix alguna visita. Trobarem ressenyes al blog d'en Fernando, d'on he extret aquest retall