dissabte, 30 de gener del 2016

Vermell Dreta


Avui hem hem anat al Vermell del Xincarró, a la dreta de tot. Una zona que no havia visitat encara i que pot ser ben interessant per futures escapadetes. Avui hem estat en Ramon i la Cristina i l'Albert, acompanyats per la seva xica. Al principi hem estat al llindar entre l'ombra de la boira de la Segarra i el sol implacable del sud, amb estones de fresca combinades amb estones de sol. Al final, però, el dia ha quedar radiant.

Amb en Ramon hem començat per la Fina i Segura (6a). Començament fi i continuació més tranquil·la, però no massa agraïda. Cal anar agafant l'esperó per no prendre mal. Serveix per escalar, però no la recomanaria especialment.

 En Ramon a Fina y Segura mentre la Cristina fa If Not Now.

Mentrestant els companys han fet la If Not Now (6a+). Aquesta és un xic més exigent, però molt més franca i agradable. Uns passets inicials de foradets, i després placa de posar-s'hi bé. Bona! En Ramon les ha fet totes dues de primer, i està ben content.

 Jo mateix a If Not Now.

Seguim els passos de la l'Albert i la Cristina que acaben de fer una via. Veient el que els ha costat, ja m'ha estranyat que fos el que deien, però m'hi poso. Ha estat la Escaladores con Cara de Atracadores (6c). El començament és per l'esperó i val la pena seguir-lo mentre es pot. Més amunt es flanqueja un xic a la dreta, cap una gran pedra. Aquí hi ha un pas durillo, que no em surt perquè no veig el peu que em cal per passar a la dreta. Sortir d'aquí també torna a ser exigent. Hi ha una bona bústia molt a l'esquerra i una altra un xic més amunt. Després, cal apretar fins pillar una bona pedra per l'esquerra i una altra per la dreta des d'on es xapa. A partir d'aquí ja no apreta tant, però no ho regalen... M'he penjat força, però la veig factible.

 L'Albert a Escaladores...

 ... i la Cristina a la mateixa via, amb ombra.

Els companys han fet Condón Relleno (6c) i l'Albert comenta que l'ha trobat més dura que l'anterior. Decideixo fer-la en top-rope. El tram més dur l'he trobat fins la primera reunió, que suposadament és 6b. La resta m'ha anat sortint la mar de bé. Sortint de la R intermitja, quan s'agafa una fissura hi trobem un forat picat i l'Albert comenta que n'ha trobat més, cosa que jo no. Sí que es troben bones bustietes, que permeten anar fent, però tibant-li. Quan la cosa es complica, hi ha una línia de bústies que porta un xic a la dreta i des d'aquí hi ha un pas llarg a una pedra marron a dreta. Aquí i al pas següent hi he trobat la dificultat d'aquesta part, però també la veig factible. Abans d'això hi ha algun lloc on es pot reposar raonablement bé. Felicitats per la Cristina, que l'ha encadenat sense immutar-se! Tant ella com jo l'hem trobat més senzilla que la Escaladores, crec que m'hagués sortit anant per sota!

  La Cristina, a Condón Relleno.

Els companys han fet La Madamme (6b), i no l'han gaudit especialment... Queda apuntat! Amb la de vies que hi ha a la vora, val la pena triar.

 A l'esperó final de La Madame.

Amb tot això s'ha fet l'hora de plegar trastos i tornar a casa. Tornarem algun dia, perquè queden vies que pinten prou bé!

1 comentari:

Llembresku ha dit...

Ei Pere! Una bona matinal molt ben aprofitada! De fet, hi ha tants raconets per fer esportiva a Montserrat, que no se pas si hi anirem a tots! Salut i fins la pròxima!!